Dolar 32,3373
Euro 34,9659
Altın 2.325,93
BİST 9.103,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Bayburt’ta Sıfır Atık Kütüphanesi kuruldu

Bayburt’ta Sıfır Atık Kütüphanesi kuruldu
19 Nisan 2022 10:14
A+
A-

Bayburt’ta Halk Eğitim Merkezi görevlileri ile kursiyerler, atık malzemeleri kullanarak “Sıfır Atık Kütüphanesi” oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce atık malzemelerden kütüphane kurmak için çalışma başlatıldı.

Halk Eğitim Merkezinde yapılması planlanan kütüphane için atık malzeme temin eden görevliler ile kursiyerler, atık malzemelerden kitap rafı, masa ve sandalye yaptı. Yaklaşık 1 ay süren çalışmanın ardından hazır hale gelen kütüphanede görevliler ile kursiyerler, boş vakitlerini kitaplarla iç içe geçiriyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hakan Tomar, Bakanlık tarafından insanların bilinçlendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla atıl malzemelerden kütüphane oluşturulmasına yönelik çalışma yapılmasının istendiğini söyledi.

Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezinde kütüphane oluşturulduğunu belirten Tomar, “Burada 1000 civarında eserimiz var. Herkese açık, herkesi bekliyoruz.” dedi.

Tomar, kütüphanenin yapılmasında özellikle kadın kursiyerlerin yoğun çabası olduğunu vurguladı.

Resim öğretmeni Ercan Okumuş da kursiyerlerle yaklaşık 1 ayda kütüphaneyi tamamladıklarını kaydederek, “Ahşap, ip, kumaşlar, boya, fıçı gibi atık malzemeler kullandık. Kursiyerlerimizin almış olduğu eğitimle ahşapları kestik, şekil verip boyadık. Yine kütüphanemize uygun şekilde dekoratif süs malzemeleri kullandık.” diye konuştu.

Kursiyerlerden Neşe Ahıskalıoğlu ise katıldığı ahşap boyama kursunda öğrendiği birçok tekniği kütüphanenin oluşumuna yansıttığını söyledi.

Kütüphaneyi yapmak için yoğun çaba harcadıklarını ifade eden Ahıskalıoğlu, “Şu anda aralarda, molalarda buraya gelip kitap okumanın keyfini yaşıyoruz. Çok güzel bir ortam. Evimizdeki, bodrum ve çatılarımızdaki atık eşyalarımızı burada değerlendirip kütüphanemize katkı sağlayarak yeniden hayat verdik. Ben ve diğer arkadaşlarımın bu güzellikte gelip kitap okumasını, keyifli vakit geçirmesini sağladık.” sözlerine yer verdi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.