Dolar 32,3343
Euro 35,1710
Altın 2.245,19
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 6°C
Az Bulutlu
Bayburt
6°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 1°C
Cum 3°C
Cts 7°C

Bayburt’ta Psikolojik Danışmanlar Günü Kutlandı

Bayburt’ta Psikolojik Danışmanlar Günü Kutlandı
1 Ekim 2022 16:26
A+
A-

Bayburt’ta Psikolojik Danışmanlar Günü kutlaması, 30 Eylül Cuma günü Bayburt Öğretmenevinde düzelen yemek organizasyonu ile başladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Bayburt Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün düzenlediği programa, Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Sedat Maden, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney,  Özel Eğitim Şube Müdürü İsa Akgün, Ram Müdürü Atila Kuyruk, Türk PDR Derneği Bayburt İl Temsilcisi Emirhan Aktaş, Yeşilay Dernek Başkanı Arif Akcan, Bayburt’ta görev yapa psikolojik danışmanlar ve PDR bölüm öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bayburt Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü münasebetiyle burada toplanmış bulunuyoruz rehberlik ve psikolojik danışmanlık alanının okullarda çok önemli olduğunu biliyoruz. Rehberlik ve psikolojik danışmanlığın, sağlık, eğitim, aile sosyal politikalar il müdürlüğü, adli makamlar gibi farklı kurumlarda hizmetler veriyorlar.  Yaklaşık 70 yıllık bir geçmişe sahip olan bu mesleğin başladığı günden günümüze kadar önemli mesafe kat ettiğini, eğitimde ise tamamlayıcı unsur olarak okullarımızda idarecilerimize büyük katkı sağlamaktadır. Mu vesile ile tüm psikolojik danışmanlarımızın 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Gününü kutluyorum” dedi.

Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Sedat Maden ise konuşmasında, “ Bu mesleği yapan arkadaşlarımız Psikolojik Danışman, Pedegog ve Klinik Psikolog olarak çalışmaktalar. Psikolojik danışmanların çalıştıkları kurumlarda önemli görevler üstlendiğini biliyoruz. Eğitim Fakültesi Dekanı olarak ilimizde bulunan Psikolojik Danışmanların desteklenmesi konusunda diğer il müdürlükleri ile işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Arkadaşlarımızın30 Eylül Psikolojik Danışmanlar Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Ersin Kobal dedi ki:

    Her türlü imkan sağlamış devletimiz fakat kendiniz arayıp bulursaniz kimse sizi yönlendirmiyor rehberlik olarak biz kendi çocuğumuz için arastirinca neyin ne olduğunu farkettik yazikki bu devlet size maaş ödüyor amma hakkını verene helal olsun …