Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
BİST 8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta Misafir Öğrenciler Aşıklar Programında Buluştu

Bayburt’ta Misafir Öğrenciler Aşıklar Programında Buluştu
24 Mart 2019 14:14 | Son Güncellenme: 24 Mart 2019 20:22
A+
A-

Bayburt Uluslararası Öğrenci Derneği’nin (BUDER) organizasyonu ile Bayburt Üniversitesinde okuyan uluslar arası öğrenciler âşıklar programında buluştu. 

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ve Bayburt Valiliği’nin koordinasyonunda bulunan Bayburt Uluslararası Öğrenci Derneği’nin “Onlarca Renk Yüzlerce Kültür Dünya 5’ten Büyüktür” proje faaliyetleri kapsamında Tuzcuzade mahalle odasındaki programa Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Prof.Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, MÜSİAD Bayburt Şubesi Başkanı Erdal Şentürk, Bayburtlu halk ozanları Âşık Süphani  ve Kurban Çil de katıldı.

Farklı ülkelerden gelerek Bayburt Üniversitesi’nde öğrenim gören 160 misafir öğrenci, mahalle sakinleri ve göçmen ailelerin çocuklarının bir araya geldiği mahalle odasında zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.

Proje ile ilgili bilgi veren Bayburt Uluslararası Öğrenci Dernek Başkanı Veysel Akbaş, “Şehrimizdeki misafir öğrencilerimize destek olmak, onlara bu kadim İslam topraklarında Yalnızlık hissettirmemek amacıyla BUDER’i kurduk. İlimizde her gecen yıl sayısı artan Uluslararası öğrenci kardeşlerimize kayıtsız kalmamak adına arkadaşlarımızla birlikte derneğimiz Bünyesinde proje yazdık. Proje kapsamında kitap tahlilleri, geziler, piknikler, ülke tanıtım günleri, konferanslar, âşık buluşmaları gibi etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

Bu gün Bayburt’un en büyük mahalle odasında âşıklar şöleni vesilesiyle bir aradayız, Bayburt mahalle kültürünü ve mahalle odası işlevini misafir öğrencilerimizle paylaşmak istediğimiz için bu mekânı seçtik. Bayburt’tun her mahallesinde böyle konaklar bulunur  düğünlerde, cenazeler de ve soğuk kış günlerinde mahallelinin buluşup muhabbet halkaları oluşturduğu ve Bayburt’a özgü tel helvası, lor dolması ve Bayburt böreklerinin ikram edildiği mekânlardır. Bizde bugün mahalle odamızda bu ikramlarımızı misafir öğrencilerimizin de tatmasını istedik. Hamdolsun düzenli olarak da faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. “Biz Bir Milletiz” anlayışıyla Misafir öğrencilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.