Dolar 32,4768
Euro 34,9560
Altın 2.436,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta koronavirüs vaka sayılarında artış başladı!

Bayburt’ta koronavirüs vaka sayılarında artış başladı!
28 Haziran 2020 12:54 | Son Güncellenme: 28 Haziran 2020 13:10
A+
A-

Bayburt ‘ta son bir hafta içerisinde koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanmaya başlandı.

Bayburt’ta geçen hafta sonu verilerine bakıldığında 12 kişi koronavirüs tedavisi görürken aradan geçen bir hafta içerisinde vaka sayısında artış yaşanması dikkat çekiyor.

22 Haziran 2020 tarihinde Yedigöze Köyünün karantinaya alınması sonrası başlayan pozitif vakalarla hasta sayısı 21’e yükseldi. İl genelinde günlük olarak bu sayılarda değişiklikler yaşanabiliyor.

Alınan bütün tedbirlere rağmen bir hafta içerisinde pozitif vaka sayısı yaklaşık iki katına ulaşarak 28 Haziran 2020 tarihi itibariyle biri yoğun bakımda olmak üzere 21 kişi Bayburt Devlet Hastanesinde tedavi görüyor. 

Son bir hafta içerisinde yaşanan vaka artışları, vatandaşlar açısından maske, sosyal mesafe ve el hijyen tedbirlerini çok daha fazla zorunlu hale getiriyor. 

Bayburt’ta 28 Haziran 2020 tarihi itibarıyla koronavirüs tablosu:

Toplam vaka sayısı : 278

Toplam tedavi gören sayısı : 239

Tedavi gören sayı : 21

Yoğum bakım sayısı : 1

Vefat eden sayısı : 18

 

YORUMLAR

  1. Uzaktaki Bayburtlu dedi ki:

    bu zihniyet devam ettikçe biz bu illetten kurtulamayacağız. okuma yazma öğrenmeden tıp tahsil eden bazı insanlar sayesinde bu virüsten kurtulamıyoruz yeri gelince müslümanlığı kimseye bırakmıyoruz ama ellerimizi yıkamaktan kaçınıyoruz, maske takmıyoruz, (çok bilenlere göre polen allerjisi olanı koruyormuş ya) sağlığı korumak yaradanın bize verdiği emaneti korumak müslümanlık gereği değilmi, yaptıklarımız ne müslümanlığa ne insanlığa sığıyor çünki o kadar cahilizki hiç birşey bilmediğimiz halde her şeyi bildiğimizi zannediyoruz. Allah sonumuzu hayır eylesin