Dolar 32,3424
Euro 35,0948
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 15°C
Az Bulutlu
Bayburt
15°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Bayburt’ta Konursu Köyü karantina altına alındı

Bayburt’ta Konursu Köyü karantina altına alındı
30 Nisan 2020 21:33 | Son Güncellenme: 30 Nisan 2020 22:24
A+
A-

Bayburt’ta merkeze 17 kilometre uzaklıkta bulunan Konursu Köyü koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

27 Nisan tarihinde Bayburt Memnune Evsen Huzurevi’nde yaşanan ve 35 kişide tespit edilen koronavirüs hastalığı sonrası Bayburt Devlet Hastanesinde tedavi gören hasta sayısında birkaç gün içerisinde artış yaşandı ve pozitif hasta sayısı 60’ın üzerine çıkmış oldu. Koronavirüs hasta sayılarında önümüzdeki günlerde yine artış yaşanabileceği  düşüncesiyle önlemler artırıldı. 10 kişide koronavirüs hastalığının tespit edildiği Konursu Köyü karantinaya alınarak tedbirler üst seviyeye çıkarıldı.

Bayburt’ta koronavirüs salgını kapsamında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. Maddeleri gereğince bu güne kadar, Aşağıçimağıl ve Ortaçimağıl, Adabaşı, Heybetepe ve Konursu köyü olmak üzere 5 köy karantina altına alınmış oldu. Son olarak karantinaya alınan Konursu köyü dışında 4 köyde karantina uygulaması değerlendirmeler sonrası da kaldırılmış durumda.

YORUMLAR

  1. burak dedi ki:

    Daha sıkı tedbirlerin alınması için neyi bekliyoruz anlamış değilim vaka sayısındaki bu artışla büyükşehirlerdeki 3 günlük sokağa çıkma yasağı bayburtta neden uygulanmıyor daha fazla geç kalmadan lütfennn artık müdahale edilsinnn