Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 18°C

Bayburt’ta kiralık ev bulmak, piyangodan ikramiye kazanmak gibi!

Bayburt’ta kiralık ev bulmak, piyangodan ikramiye kazanmak gibi!
12 Haziran 2023 20:10 | Son Güncellenme: 13 Haziran 2023 10:33
A+
A-

Bayburt şehir merkezinde kiralık ev bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Hatta kiralık ev bulabilenler kendilerini piyangodan ikramiye kazanmış sayıyor. 

Bayburt için söylenen meşhur “Bayburt, Bayburt olalı böyle zulüm görmedi” sözü, yaz aylarında yaşanan kiralık ev ve otopark konusunda sıkıntı yaşayanlar için geçerli olmaya başladı.

Bayburt bu sorunları son yıllarda yaşıyor olmasına rağmen bir türlü çözüm üretebilmiş değildir. Özellikle Bayburt’a atanan öğretmen, polis, Jandarma, sağlık personeli ve diğer kurumlarda görev yapacak olan memurlar, kiralık ev bulabilmek için 14 mahallenin tamamını sokak sokak gezmek mecburiyetinde kalıyor. Emlakçılarda bile kiralık ev bulamadıklarını söyleyenler eşyalı 2+1 eski birkaç daire için dahi çok yüksek fiyatlar istendiğini dile getiriyorlar. Bütün bu gelişmelere rağmen kiralık ev bulunamıyor.

Bayburt’ta köylerin her geçen gün göç ederek şehir merkezine yerleştiği bir ortamda bu sorunun çözülmesi mümkün değil gibi gözüküyor. Kiralık ev arayan insanlara köylerde kiralık ev tutup şehirde görev yaparsınız demekte mantıklı olmayacaktır. Ya da kiralık ev yok deyip kendi başlarının çaresine bakmaları istenecektir. Bayburt’a gelen memurların genel olarak ilk izlenimleri olumlu değilken, birde kiralık ev sorunlarını çözememeleri onların Bayburt’la ilgili kanaatlerini iyice olumsuz hale getirmiş olacaktır.

Danışma merkezi oluşturulmalı

Bu ve benzer sorunlar için danışma merkezi oluşturulup yetkili kişiler görevlendirilebilir. Danışma merkezleri kendilerine başvuranlar için çözüm yolları üretilmelidir. Belki apartlarla anlaşma sağlanarak kiralık ev arayanlara geçici olmak kaydıyla yardımcı olunabilir. Ya da evini kiraya verecek olanların danışma merkezine başvurmaları istenmelidir. Ayrıca kurumların misafirhaneleri geçici olarak devreye sokulabilir. Belki de belirli bir maliyetle onarım yapılarak kiraya verilecek durumda olan evler varsa bunlara teşvikler verilerek kısa sürede onarılıp kiraya verilecek duruma getirilebilir. Veya daha farklı alternatifler oluşturulmalıdır. Bunların hepsi geçici çözümler olarak değerlendirilecek olsa da, birkaç yıl içerisinde daha etkili çözüm üretmek adına TOKİ’nin mahallelerde kentsel dönüşüm yapımını başlatarak süratli bir şekilde tamamlaması istenmelidir.

Kiralık ev konusu sadece il dışından gelenler için değil, evlilik yapan ve ev arayanlar içinde sorun haline gelmiştir.

Bayburt tatilcilerini bekliyor

Diğer taraftan Bayburt’ta tatil sezonu başlamak üzere. İl dışı ve yurt dışından gelecek olan Bayburtlu tatilcilerin kentteki yoğunluğu artırmalarının yanı sıra sosyal ve ekonomik canlılığa da önemli bir katkı sundukları biliniyor. Önümüzdeki günler kentte bu yoğunluk yaşanırken otopark sorunu da kendisini iyice gösterecektir. Şehir merkezi Velişaban Mahallesinde Belediye tarafından yapılan ve kısa süre sonra hizmete girecek olan 180 araçlık otoparkın  bu sorunu nispeten asgariye indirmesi bekleniyor.

Kent merkezinde her hafta kurulan halk pazarı günleri yaşanan araç park sorunu ise vatandaşların en çok şikayet ettikleri konulardan birisi haline geldi.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. serhat dedi ki:

    adam dün 4 bin tl koydugu evi 4500 tl cikarmiş allah islah etsin para bürümüş kiricaliarin gözünü hele bayburt kara borsa gibi ev bulmak

  2. Buralı dedi ki:

    Ruhsat ve proje parası alınmasın herkez kendine müstakil ev yapsın.. Görelim yap sat yapanların halini mütahiitleri görelim.. Avrupada cebine doları koyan gelip şehrimizde rahatlıkla daire allıyo.. Bizim paranın degeri kalmadı.. Avrupada 3,5 sene çalış burda ev sahibi ol… Burda ömür boyu çalış Bi çöp dahi sahibi olmak mümkün degil… Bizde senenin çogu kış, sanayi yok, fabrika yok, tarım yok, fabrika yok, hayvancılık yok, gelse bu düzende bu şehirde ev sahibi ol.

  3. Sami dedi ki:

    Tabi ev olmaz, topçu oğullarına kalan şehir, Erzurum Aşkaleden Erzurum merkeze kadar binlerce toki var ve halende yapılıyor, bayburt ta anca seçimde birinci olduk haha haha hihihi yok öyle yermiş yok toki yapılsın insanlar yer ev sahibi olsun bakın 9 ay kış olan yerlerde 2 3 4 milyar kira olurmu.

    1. BİTMİŞESNAF dedi ki:

      bravo güzel özet.

    2. planasadıkkal dedi ki:

      hocam bunun değişmesi için yerel seçimlerde gerekeni yapmanız lazım

  4. fuat dedi ki:

    yusufiye camisini önüne semaver adamlaro orda güya çay satıyor mısır satarken kızlara laf da atıyor müzik son ses zabıta nerede…

  5. Türk dedi ki:

    ÖNCEDEN ÇOK HUZURLU SAKİN ŞEHRİMİZ VARDI.MEMLEKETİMİZ GERÇEKTEN YAŞANACAK YERİDİ..ŞİMDİ CADDEYE ÇIKIYOSUN SON SES MÜZİK ARABALAR… YUSUFİYE CAMİSİNİN ORASINDA O BÖLGE TAM KAHVE OLMUŞ GECELERE KADAR MÜZİK SEMAVER İNSANLAR AİLESİYLE ORALARDA GEZEMİYO…ŞEHİR İÇİNDE HER NOKTADA TRAFİK KONTROL ARAÇ DURDURMA VAR BUNUDA ANLAMIŞ DEGİLİZ TRABZONDA GÜMÜŞHANE DE Bİ TANE TRAFİK KONTROLE RASTLAMADIK.. HER HAFTA KURULAN PAZAR YERİ YUKARDA KIRMIZI IŞIKLAR ÇİLESİ ESENTEPEYE İNİŞ ÇIKIŞDA ARAÇLAR KALDIRIMA PARK EDİYO..İNSANLAR ARAÇLARLA BERABER YOLDA YÜRÜYO.. ÇOLUK ÇOCUK YAŞLISI ARABALAR BÜYÜK KAMYONLARLA BERABER YOLDA.. TATİLCİLERDE GELDİMİ PAZAR YERİ ÇOK KARIŞIR.. BİR DAKKA SÜRMEYEN YERİ PAZARTESİ GÜNÜ YARIM SAATE ÇIKIYOSUN. SEÇİMLER BİTTİ ARTIK DERTLERLE YÜZLEŞME ZAMANI GELDİ.. SEÇİMLER TÜM SORUNLARI UNUTTURDU.. ŞU AN TEK ÇALIŞAN KURUM BAYBURT BELEDİYESİ SAYIN HÜKMÜ BAŞKAN GECESİNİ GÜNDÜZÜNÜ KATIP ÇALIŞIYO.. HÜKMÜ BAŞKANIN KIYMETİNİ BİLMEK GEREK.. ÖNCEKİLERİDE GÖRDÜK BOŞA SENELER GİTTİ.. BAŞKANIMIZI ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE TEKRAR BELEDİYE BAŞKANI GÖRMK İSTİYORUZ… DİGER KURUMLARDA ÇALIŞSA SORUN OLMAYACAK

    1. Rccp cyln dedi ki:

      Sen hem şikayet ediyorsun hem başkanı ovuyorsun…saydigin şikayetlerin sebebi ve düzeltmesi gereken belediyedir…biraZ saçma olmuş yorumun

      1. BURAKCAVUŞ dedi ki:

        sadece belediye ile olaçak iş degil en başiti son ses müzik araba demiş burada emniyet mensupları dahil olması lazım geçenler de 15 dk kavga oldu her delikde bulunan bekçiler göremedim ben oturdum gelmelerini izledim ama kavgayı esnaf ayırdı öyle bitti bazı şeyler de göz yumuluyor liyakatsizlik işe engel oluyor kısaca bu recep kardeşim.

      2. Türk dedi ki:

        Belediyenin çalışması farklı şey, eleştirmek farklı şeydir karıştırmamak gerek.. İyi şeyleride söyliyecegiz yapılan kötü şeylerde söyliyecegiz.fikirlerimizi beyan edecegizki dogruyu bulalım..toplumda şu oluştu örneğin bir partiyi tutuyor yada şahsın birini destekliyor onun hiç yanlışlarını söylemiyor hep dogru gözüyle bakıyor.. Takım tutar gibi parti yada şahıs desteklenmez..sonuç olarak tarafsız bakacagz.. Olayları degil fikirlere bakacagz.