Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 17°C
Per 14°C

Bayburt’ta İsrail Zulmü Kınandı

Bayburt’ta İsrail Zulmü Kınandı
11 Mayıs 2021 12:30
A+
A-

Bayburt’ta İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi öncülüğünde Saat Kulesi meydanında bir araya gelen grup slogan atarak, Filistin’de yaşananları kınadı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Bayburt Şubesi Başkanı İlhami Polat, Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün, Filistin’in kalacağını söyledi.

Siyonist  İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da cemaate saldırmasını, Mübarek Ramazan’da ibadet eden masumları hedef almasını ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti, devlet terörünü lanetlemek için meydanlarda olduklarını söyleyen Polat, “İlk kıblemizin bulunduğu Kudüs ve Filistin, 1948 yılından beri hukuksuz olarak kurulan Siyonist İsrail işgali altındadır. Kudüs İslamındır ve Kudüs bizimdir. Kudüs sahipsiz değildir. Kudüs, Mekke ve Medine’den sonra, bütün Müslümanların kutsal bildiği Mescid-i Aksa’ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi ilk kıblemize; Peygamber Efendimizin (SAS) isra yürüyüşüne çıktığı, çevresi mübarek

kılınan, peygamberler mirası bu beldeye sahip çıkma zamanıdır” dedi. 

İsrail’in saldırılarının Mescid-i Aksa ile sınırlı kalmadığını hatırlatan Polat, “İsrail’in son günlerde yaptığı saldırılar ve hukuk tanımamazlık, yalnızca Müslümanların yeryüzündeki en kutsal mekanlarından biri olan Mescid-i Aksa ile sınırlı kalmayıp, pek çok olayda daha kendini göstermiştir. Uzun zamandır var olan bu hak ihlallerinin ve saldırıların, özellikle Ramazan ayında -Mescid-i Aksa merkezli olmakla beraber Israil tarafından daha da arttırılması Filistinliler ve Müslüman alemi için bardağı taşıran son damla olmuştur. İsrail’in bu şımarık, işgalci ve kural tanımaz tavrına karşı bir an önce bütün Müslümanlar bir araya gelmeli ve elini taşın altına koymalıdır. Müslümanlar İsrail’in tavrına karşı sessizliğini koruduğu müddetçe bu saldırılar devam edecek, Filistin’de barıştan ve uzlaşıdan söz etmek mümkün olmayacaktır” diye konuştu.

Polat, dünyadaki tüm Müslümanları tepkisini açıkça göstermeye davet etti.

Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi Başkanı Faris Tütüneken ise, “Kudüs coğrafyamızın ayrılmaz bir parçasıdır. Çünkü Kudüs demek Mekke demektir, Medine demektir. Kudüs demek Şam, Bağdat, Kahire demektir. Kudüs demek Meşhed, Kum, Tahran demektir. Kudüs demek Diyarbakır, Ankara, İstanbul demektir. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Kudüs’e sahip çıkmak, Bağdat’a, Şam’a, Tahran’a, Beyrut’a, Kahire’ye ve Mekke’ye sahip çıkmaktır. Biz biliyoruz ki Kudüs’e sahip çıkmak Müslüman ya da değil tüm mazlumlarının dertleriyle dertlenmektir” dedi. 

“Terör örgütü İsrail, çok yakında nasıl bir inkılâba uğrayıp devrileceğini görecektir” diyen Tütüneken, “Terör örgütü İsrail’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Sadece güçten anlayan, insanlıktan nasibini almamış, her gün onlarca insanı gözünü kırpmadan öldüren ve yaralayan, gözü yaşlı Filistinli annelerin acılarına acı katan, genç çocukları öldürmekten çekinmeyen, bebek, kadın, yaşlı demeden kan döken terörist örgüt İsrail, hak etti tokadı Allah’ın izniyle bir araya gelmiş, birlik olmuş Müslümanlar tarafından yiyecektir. Bölgeye ve Dünya’ya huzur ancak bu şekilde gelecektir” diye konuştu.

Tütüneken, sözün bittiğini, zalimlere karşı aynı dilden konuşma vaktinin geldiğini hatırlattığı konuşmasını, Milli Görüş Hareketi’nin Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın “Zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Allah nurunu tamamlayacaktır” ifadeleriyle tamamladı. 

Konuşmaların ardından düzenlenen araç konvoyuna katılan vatandaşlar Filistinlilere destek vererek, Türk ve Filistin bayrakları açtı.

Araç sürücüleri Cumhuriyet ve Akşemsettin caddelerinde konvoy oluşturdu.

Haber Kaynak: Bayburt Postası

 

YORUMLAR

  1. Bayburt lu dedi ki:

    40 yıldır kınıyoruz. Bu iş kınamakla olmaz. Gorevini yapmayan Müslümanın duası da kabul olmaz. İsrail mallarını almasak üç gün yaşayamayız. Ya israil Müslümanlar dan bir şey almasa ne olur? Hiç bir şey olmaz. Çünkü Müslümanların neyi var.
    Müslümanlar aciz ve çaresiz. Utanıyorum bu durumdan.
    9 mn. İsrail , 1.6.mİlyar islam alemine diz cokturmüş. Arap liderler fistan giyip dolansın.

  2. Bayburt lu Salih dedi ki:

    ALlAH İslam coğrafyasının birliğini adim eylesin;
    İsrail i kahru perişan eylesin