Dolar 32,5670
Euro 34,8843
Altın 2.439,60
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Bayburt’ta Deneyap Teknoloji Atölyelerinde proje şenliği düzenlendi

Bayburt’ta Deneyap Teknoloji Atölyelerinde proje şenliği düzenlendi
19 Mart 2023 21:49
A+
A-

Bayburt Gençlik Merkezinde Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde tasarım ilk eğitimler tamamlanarak dönem sonu proje şenliği gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının T3 Vakfı ortak çalışması sonucu kurulan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde

15 Ekim’de ders başı yapan öğrencilere ilk dönemde tasarım ve üretim alanında temel eğitim verildi.

Tasarım alanında eğitimlere katılan yaklaşık 120 öğrenci, Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda 39 proje ile çalışmalarını tamamlayarak proje sunumlarını gerçekleştirdi. Etkinliğin sonunda jüri üyeleri tarafından projeler değerlendirmeye tabi tutularak dereceye giren gruplara ödülleri verildi.

Proje şenliği olarak adlandırılan etkinlikte öğrenciler, otobüs seyahatlerinde karşılaşılan problemlere yönelik geliştirdikleri çözümleri sergilediler.

Geleceğin bilim insanları, araştırmacıları veya girişimcileri olabilecek öğrencileri ortaya çıkaracak atölyeler, gençleri Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda destekliyor.

Deneyap eğitim modeli, iki ayrı yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, üretken düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlandı.

Atölyelerde, ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençler, tasarım-üretim, robotik-kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri gibi alanlarda eğitimler alacak.

Toplamda 3 yıl, hem temel teknoloji yetkinlikleri ve özel ilgi alanlarında derinleşme hem de proje üretme kabiliyeti elde edecek olan öğrenciler, bu gelişim süreci sonunda geleceğin teknoloji yıldızları haline gelecek.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde 8 Nisan tarihinde robotik- kodlama eğitimi ile eğitimler devam edecek.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.