Dolar 32,6095
Euro 34,7751
Altın 2.505,88
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt’ta Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkusu

Bayburt’ta Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkusu
16 Temmuz 2020 14:38
A+
A-

Bayburt’ta Saray Bahçesi Hükümet Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve şehitler için okun Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualarla başladı.

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde, Saray Bahçesi’nde düzenlenen törende günün önem ve anlamını belirten konuşmalar yapıldı.

Törende konuşan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci “ Bugün 15 Temmuz 2020 bundan tam 4 yıl önce 15 Temmuz 2016’da Türk Milleti’nin kaderinde hiç görülmemiş bir ihaneti, gaflet dalalet içindeki bir topluluğun ortaya koyduğu tabloyu gördük. Türk Milleti bu cennet gibi vatanda huzur içinde yaşarken birleri nifak tohumları sokarak ülkeyi ele geçirme, millet egemenliğini elde etme adına bir gayretin içinde oldular.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gecesi yaşananların Türk siyasi tarihi açısından bir utanç vesilesi olduğunu söyleyen Başkan Pekmezci, “Onların bilmediği bir konu vardı. Türk siyasi tarihinde, belki de demokrasi tarihinde farklı bir üslupla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çeşitli vasıtalarla halkını sokağa çıkın, meydanları doldurun çağrısına uyarak binlerce vatandaşımız sokaklara, meydanlara çıktılar. Devletin düşmana karşı aldığı silahlarla kendi vatandaşına, kendi insanına tanklarla, uçaklarla, helikopterlerle, her türlü teçhizatla saldıran yine içimizden birileriydi. Ve 48 saatte içerisinde başta Ankara ve İstanbul olmak üzere yaklaşık 251 vatandaşımızı kaybettik. Yaklaşık 2200 vatandaşımız gazi oldu. Bu durum Türk siyasi tarihi açısından bir utanç vesilesiydi.” dedi.

Törende konuşan Vali Cüneyt Epcim, FETÖ’cü ihanet şebekesi tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen kalkışmanın yıl dönümünde şehitleri yad etmek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde verilen demokrasi mücadelesini anmak üzere bir araya geldiklerini belirtti. Darbe girişimi esnasında şehit olanlara rahmet dileyen Vali Epcim, gazilere minnet duyduğunu belirtti.

Vali Epcim, Anadolu topraklarını kendine yurt edinen Türk Milleti’nin bu uğurda büyük bedeller ödediğini kaydederek, “Tarihinin her devrinde türlü zorluklarla karşılaşan fakat asla yılgınlığa düşmeyen ecdadımız, mazisinden aldığı kudret, göğsündeki sarsılmaz ve safiyane inançla bu yurdu bizlere vatan kılmıştır. Hiçbir maddi payenin karşılık gelemeyeceği bu kadim emanet; bugün aynı idrak ve şuurla donanmış cesaret ve feraset timsali nesiller tarafından sapa sağlam muhafaza edilmektedir. Milletimiz bunun en açık örneğini 15 Temmuz 2016’da milli iradeye kast eden FETÖ ihanet çetesi ve lain girişimden medet umanlara göstermiştir.” diye konuştu.

FETÖ’nün birçok hukuksuzluğa karışmış terör örgütü olduğuna işaret eden Vali Epcim şunları söyledi: “Yarım yüz yıl boyunca kendisine biçilen rolü oynamak üzere, sessiz ve derinden ilerleyen FETÖ;  devletimizin kurumlarına sızmış, milyonlarca gencimizin kaderini yakından ilgilendiren sınav sorularını çalmış, siyasi ve askeri casusluğun yanı sıra, kaset komploları, usulsüz dinlemeler ve terör örgütleriyle ittifaklar gibi sayısız hukuksuzluğa karışmıştır.”

Vali Epcim, 15 Temmuz 2016’da Türk milletinin birlik ve beraberliğini hedef alan FETÖ’nün en şiddetli ve ağır cevabı yine Türk Milleti’nden aldığına vurgu yaptı. Darbe girişimine karşı yurt genelinde önemli bir mücadele verildiğine dikkat çeken Vali Epcim, Bayburt’ta da vatandaşların sokağa çıkarak demokrasi ve milli iradeye sahip çıktığını ifade etti.

Etkinliklere FETÖ’nün din istismarını anlatan Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Özkan’ın “Din ile Aldatmak” başlıklı sempozyumu ile devam edildi.

Bayburt  İl Kültür Müdürlüğü bünyesinde yer alan Mehteran Takımının gösterilerinin ardından Vali Cüneyt Epcim, 15 Temmuz Gazileri Can Gülsever, Abdulkadir Çaphan ve Ferhat Cebe’ye plaket takdim etti.

Bayburt İl Müftülüğü İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahiler alanı dolduran vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Demokrasi Nöbeti’nin ardından sona erdi.

Etkinliklere Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakcı, Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Bilgin, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Uçurum, Vali Yardımcıları Halit Benek ile Remzi Demir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, kamu kurumlarının amirleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Not: Saray Bahçesinde düzenlenen etkinliklerde Vali Cüneyt Epcim ile Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin yaptığı konuşmaların tamamını görüntülerde izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=GSDWt-dHhjE

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.