Dolar32,9449
Euro35,7631
Altın2.529,53
BİST10.891,42
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 23°C
Az Bulutlu
Bayburt
23°C
Az Bulutlu
Cts22°C
Paz25°C
Pts27°C
Sal24°C

Bayburt’ta Çoruh Nehri Kıyı Bandı Yürüyüş Yolunda Çalışmalar Başladı

Bayburt’ta Çoruh Nehri Kıyı Bandı Yürüyüş Yolunda Çalışmalar Başladı
8 Haziran 2022 10:26
A+
A-

Bayburt Belediyesi Çoruh Nehri Kıyı Bandı Rekreasyon Alanı projesiyle yeni bir çalışma başlattı.

Çoruh Nehri kıyı bandında yeni bir görüntü oluşturacak olan proje, şehir merkezi girişi Erzurum Köprüsünün bulunduğu yerden ile Yeni Valilik Hizmet Binasına kadar olan bölgede çift taraflı olarak yürüyüş yolları, yeşil alanlar, kamelyalar ve bisiklet yolu yer alacak.

Proje hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci projenin Çoruh Nehri kıyı şeridinden vatandaşların farklı bir şekilde faydalanma imkanına kavuşacaklarını  söyleyerek “ Çoruh Nehri Bayburt’umuzun can damarı,  kıyı bandında yürüyerek, oturup sohbet ederek güzel vakit geçirdiğimiz, şehrimizle özdeşleşmiş, yalnız şehrimiz için değil ülkemiz içinde gayet önemli bir nehirdir. Bizde Bayburt Belediyesi olarak vatandaşlarımızın nehir kıyısını daha verimli kullanabilmeleri adına bir proje hazırladık ve yapımına başladık. Proje kapsamında Çoruh Nehri’nin Erzurum Köprüsü’nden Yeni Valilik Hizmet Binasına kadar olan kısmını çift taraflı olarak yeniden yaparak düzenleyeceğiz. Bu şeritte yeşil alanların yanı sıra kamelyalar, yürüyüş yolları ve bisiklet yolları olacak. Projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR

  1. bayburtludedi ki:

    Temizlik, temizliğine de baksınlar lütfen.

  2. Erkan koçyiğitdedi ki:

    Geç bile kalındı