Dolar
Euro
Altın
BİST
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 28°C
Az Bulutlu
Bayburt
28°C
Az Bulutlu
Cum22°C
Cts22°C
Paz25°C
Pts27°C

Bayburt’ta ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesinde dereceye girenler ödüllendirildi

Bayburt’ta ‘Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesinde dereceye girenler ödüllendirildi
3 Haziran 2024 10:53 | Son Güncellenme: 3 Haziran 2024 21:56
A+
A-

Bayburt’ta Eğitim Bir-Sen ve Genç Memur-Sen’in hayata geçirdiği “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesinin ödül töreni programı düzenlendi.

Düzenlenen  programa Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mutlu Türkmen, Bayburt Belediye Başkan Vekili Mustafa Akbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, AK Parti İl Başkanı Turgut Çalışkan, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Şahin, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serdal Salık, İl ve ilçe Şube Müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

18 kompozisyonun değerlendirildiği yarışmada dereceye giren öğrencilerden, birinciye 3000 TL, ikinciye 2500 TL, üçüncüye 2000 TL ve mansiyon 1500 TL olmak üzere para ödülü verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere Bluetooth Kulaklık hediye edildi.

Ödül töreninde konuşma yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Kenan Turan, geçmişten günümüze yaptıkları eylem ve etkinliklerle eğitim çalışanlarına, kamu görevlilerine daha çok hak içeren bir çalışma hayatı oluşturmanın, emeğin, ekmeğin, hakkın, millî iradenin hâkim olmasının mücadelesini verdiklerini söyledi. Bir yandan eğitim çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarının korunup geliştirilmesi, çalışma ve hayat şartlarının iyileştirilmesi için çaba harcarken, diğer yandan iyi yetişmiş bir gençlik için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Turan, “Bir ülkenin en büyük zenginliği, hem madde hem ruh planında iyi yetişmiş gençliğidir” dedi.

En büyük hedeflerinden birinin ilim, irfan ve erdem sahibi gençler yetiştirmek olduğunu vurgulayan Turan, “Gençlik, bir milletin geleceğe uzanan elidir. Kendine özgüven ve kimlik arayan gençliğe bu arayışında destek olmak, yardımcı olmak herkesin, her kesimin ve her kurumun görevidir, sorumluluğudur. Bu noktada ivedilikle yapılması gereken, gençlerimizi medeniyet köklerimizle, kültürümüzle, değerler sistemimizle buluşturmaktır. Biz, bu konuda üzerimize düşeni, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

  1. Hanzaladedi ki:

    Nerde bu nesil? Asımın nesli, dindar nesil, kindar nesil, şimdi de bilge nesil. ama ortada bütün değer olgularını yitirmiş bir nesil var. 23 yıllık bir iktidarın nesli getirdiği nokta belli her şey göstermelik, her şey kağıt üzerinde, her şey tribünlere oynanıyor.