Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Az Bulutlu
Bayburt
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Bayburt’ta Basınçlı Sulama Dönemi Başlıyor

Bayburt’ta Basınçlı Sulama Dönemi Başlıyor
11 Eylül 2015 19:24 | Son Güncellenme: 11 Eylül 2015 22:08
A+
A-

Bayburt’ta, Tamburlu Yağmurlama Sulama Sistemi Projesi hayata geçirildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, yaptığı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, yüzde 50 hibe destekli bireysel sulama makine ve ekipman desteklemesi çerçevesinde, Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar köyünde, Tamburlu Yağmurlama Sulama Sistemi Projesi kurulduğunu söyledi.

Bayburt’ta yapılan ve yapımı devam eden sulama baraj ve göletlerle, sulanan alanın her geçen gün arttığını vurgulayan Karabulut, “İlimizde sulanan arazi miktarı artmasına rağmen, çiftçilerimiz özellikle tarla içi modern basınçlı sulama sistemlerine ilgisiz kalıyor. Hala teknik olarak önermediğimiz salma sulama yöntemi kullanılıyor” dedi.

Karabulut, bakanlığın, çiftçilerin bu konuda yapacağı tarla içi bireysel sulama makine ve ekipman alımlarına ve sistemlerine yüzde 50 hibe desteği sağladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Ayrıca 5 yıla kadar da faizsiz kredi desteği veriliyor. İlimizde bu proje kapsamında 2013 yılına kadar maalesef hiç müracaat olmadı. Müdürlüğümüzce yapılan yoğun tanıtım ve bilgilendirmeler neticesinde son iki yıldır bu konuda çiftçilerimizden nihayet talep almaya başladık. Burada kurulan sistem Bayburt’un her bölgesinde çiftçilerimizin rahatlıkla kurabileceği bir sistem. İnşallah bu örneklerle birlikte ilimizde tarla içi modern basınçlı sulama sistemleri her geçen yıl yaygınlaşır.”

Tamburlu Yağmurlama Sulama Sistemi projesini hayata geçiren çiftçi Süleyman Hayal ise bakanlık destekli proje sayesinde, arazisinin sulama işini çok kısa sürede tamamladığını belirtti.

Bu sistemle, salma sulamadan daha az su kullanarak, daha fazla alanın sulanabildiğine dikkati çeken Hayal, ilgililere yardımları dolayısıyla teşekkür etti.

2 003

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.