Dolar 32,5340
Euro 34,9280
Altın 2.439,99
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt’ta Bamsı Beyrek Seyir Terası için çalışmalar başlatıldı

Bayburt’ta Bamsı Beyrek Seyir Terası için çalışmalar başlatıldı
11 Nisan 2022 15:04 | Son Güncellenme: 11 Nisan 2022 15:05
A+
A-

Bayburt Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Bamsı Beyrek Seyir Terası için havaların ısınmasıyla birlikte ilk çalışmalar başlatıldı.

Dede Korkut Hikâyelerinde adı geçen kahramanlardan biri olan ve kabri Bayburt’un Erenli Köyünde bulunan Bamsı Beyrek’in adını taşıyan seyir terası projesinde ilk kazma vuruldu.

Yapım çalışmaları başlayan proje kapsamında Duduzar dağı eteklerinde 300 metre kare alana sahip bir seyir terası ile 500 metre kare alana sahip bir kır kahvesi inşa edilecek.

Her şeyiyle komplike bir yapıya sahip olacak projede ayrıca doğa sporları parkurları, 7 km uzunluğunda doğa yürüyüşü parkuru ve 500 metre yükseklikte bulunan zepline macera parkı da yer alacak.

Yaklaşık 3 Milyon TL maliyetli proje hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, bir projeyi daha hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “ Bayburt’umuz için yenilikler yapmaya ve ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz.Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bu projenin KUDAKA tarafından onaylanmasının ardından ihalesini gerçekleştirerek yapımına başladık. Çok güzel bir proje, yaşlısıyla genciyle toplumumuzun tüm yaş gruplarına hitap ediyor.  Hemşehrilerimiz proje tamamlandığında Duduzar dağı eteklerinde seyir terasından Bayburt’un eşsiz manzarasını izlerken kır kahvesinde çaylarını yudumlayabilecekler. Ayrıca doğayla iç içe bir parkurda yürüyüş yaparken zepline macera parkında adrenalin dolu anlar yaşayacaklar. İfadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR

  1. BAYBURTLU dedi ki:

    Şehirdeki insana dair iş potansiyeli ne kadar azalıyorsa o kadar sosyal alan yaratılıyor, insanları tembelliğe alıştırıyor, gereksiz bir proje iş istihdamı yatacak organizasyonları dile gelmesi artık gereksinimdir, bunlarla bu insanların gözünü yeter boyadığınız, cadde taşları söküp yeniden yapmakla kimsenin geleceğini etkileyemez var olan vatandaşıda şehirden göç etme zorunda bırakırsınız,

  2. Şafak Güngör dedi ki:

    Görsel resimlerle gerçekteki resimler birbirleri ile uyuşmuyor. Küçük bi şehir 3 tane seyir terası var bi 4.cüye ne gerek var. 3 Milyona TlL’ ye çok yazık. Bakacağımız yer neresi kıraç toprak. 3 Milyon TL’ lik ağaç dikseniz daha makbul olur veya insanların biraz nefes aldığı Aslan dağına bakım yapın.

  3. MUSTAFA ŞALCI dedi ki:

    BAYBURT İL’İMİZE VE BENİM OTURDUĞUM MAHALLE ‘MİZE HAYIR’LI OLSUN…

  4. Bayburtlu dedi ki:

    Başkanım birde şu 100 bin konut projesiyle ilgili belediyenin üstüne düşen arsamı ruhsatmi yerimi neyse bu bekleyen 300 daire 300 ailenin umutla beklediği projeye biraz hızlandırıp biran öncede tokiyle istişare yapıp bu projeeyide biran önce hayata geçirip yeni bir mahalle modern bir şehirleşme de Bayburt belediyesininde üzerine düşen ilgiyi bekliyyoruuzz

  5. Hakan dedi ki:

    Harika bir fikir.Sebep olanlardan Allah razi olsun!Bayburt´un bu anlamda o kadar cok avantaji var ki aslinda, ah bir farkina varabilsek. Turizm cenneti yapabiliriz memleketimizi.Hersey müsait, yeter mki yetkililer dogru isler yapmak istesin!