Dolar33,0518
Euro35,8792
Altın2.521,13
BİST10.923,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 23°C
Az Bulutlu
Bayburt
23°C
Az Bulutlu
Cts22°C
Paz25°C
Pts27°C
Sal25°C

Bayburt’ta 23 engelli birey asker oldu

Bayburt’ta 23 engelli birey asker oldu
16 Mayıs 2024 21:33
A+
A-

Bayburt’ta zihinsel yada fiziksel engelleri nedeniyle, yaşıtları gibi askere gidemeyen bireylerin, vatani görevlerini yarine getirebilmeleri için Engelliler Haftası kapsamında temsili askerlik yemin töreni gerçekleştirildi.

Bayburt İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törende engelli bireyler için düzenlenen temsili askerlik töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende engelli bireyler, askeri üniforma giyerek temsili olarak temel askerlik eğitimi aldı ve daha sonra yemin ederek asker olma sevincini yaşadılar.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı konuşmada, Aziz Türk Milleti’nin her bir ferdinin Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev almayı onur saydığını belirterek, bu milletin topyekun asker millet olduğunu vurguladı.

Vali Eldivan, Her birimiz için de Türk Ordusu’na katkı sunmak hepimiz için bir onur vesilesi olduğunu, Türkiye’nin en büyük gücü hiç kuşkusuz her koşulda mücadele verebilme kapasitesine sahip, dünyanın en önemli ordularından biri olduğunu ifade etti.

Bayburt İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törende 23 engelli birey askeri üniforması giyip yemin ederek asker olma heyecanı ve gururunu yaşarken terhis belgelerini, Vali Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürol Akkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ,  Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet’in elinden aldılar.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.