Dolar 32,5491
Euro 34,7347
Altın 2.492,76
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Bayburt’ta 120 dekar alanda kışlık kuru soğan ekimi yapıldı

Bayburt’ta 120 dekar alanda kışlık kuru soğan ekimi yapıldı
28 Nisan 2020 20:44
A+
A-

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü demonstrasyon çalışmaları kapsamında 2020 bahar ekim sezonunda 120 dekar alanda kışlık kuru soğan ekimi gerçekleştirildi.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

“Çiftçilerimizin daha çok kazanç getiren ürünler yetiştirerek gelir seviyelerini yükseltmek, ilimiz şartlarında daha verimli çeşitlerin yaygın olarak kullanılmasını sağlamak ve bölgenin iklim şartlarına uygun yeni çeşitlerin çiftçilerimizin hizmetine sunmak amacıyla, İl Müdürlüğümüz demonstrasyon çalışmaları kapsamında 2020 bahar ekim sezonunda 120 dekar alanda kışlık kuru soğan ekimi gerçekleştirilmiştir.

İlimizde yeşil soğan yetiştiriciliği yıllardır yapılmakta olup kuru soğan tarımı ile ilgili yapılan teknik çalışmalar neticesinde, bölgemizin kuru soğan tarımına uygun olduğu tespit edilmiş ve bölgeye uygun çeşit seçimi yapılarak, çiftçilerimize alternatif gelir getirici yeni bir ürün kazandırılmıştır.” denildi.

YORUMLAR

  1. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Klasik bir gerçek vardır, İnsanoğlu doğar büyür ve sonuçta ölür.
    Doğumdan ölüme kadar yiyip içmesi lazım, bunun içinde ,kapitallerin burun kıvırdığı, lakin kendilerininde ona muhtaç olduğu, tarım insanına ihtiyaç vardır. İlk insan toplumu nedir? tarım toplumu , ne kadar sanayi ,teknoloji ülkeside olsanız, tarım ve hayvancılık olmadan olmaz.
    Fakat şu gerçeğide unutmamalı, ALLAH teala ne diyor, yiyiniz içiniz vama israf etmeyiniz.
    Tarım müdürlüğümüze ve emektar çiftçilerimize teşekkür ediyorum, ALLAH helalinden bol kazanç nasip eylesin inşallah