Dolar 32,3645
Euro 34,9526
Altın 2.325,33
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 20°C

Bayburt Valisi Epcim, İlde Yaşayan Göçmenlerle Bir Araya Geldi

Bayburt Valisi Epcim, İlde Yaşayan Göçmenlerle Bir Araya Geldi
26 Eylül 2019 10:04
A+
A-

Bayburt Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen yemekli programda Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt’ta bulunan göçmenlerle bir araya geldi.

Programda konuşma yapan Vali Epcim, “Bayburt, Türkiye’de yardımlaşma ve dayanışma kültürünün en üst düzeye ulaşan illerden birisidir. Geleneksel aile yapısının korunduğunu sizlerde kendi yaşantınızda görüyorsunuz. İlimizde işi ekmeği olmayan hiçbir göçmenimiz olmadığını gördük. Bayburt halkının bu sürece verdiği olumlu destekten dolayı, sizler huzur ve refah içerisinde yaşamaktasınız.

Bayburt’ta göçmen ailelerimiz Türk kültürünü benimseyerek entegre olmuş bir şekilde yaşadıklarını görüyoruz. İl Göç Müdürümüz Hüsnü Yağmur’a, göçmen aile bireylerine isimleriyle hitap ediyor, gerçekten ilgilendiğini Allah rızası için derdiyle dertlendiğini gördük. Kendisine teşekkür ediyorum.

Türkiye, 2010 yılından itibaren, göçmelerle birlikte yaşamak zorunda kaldı. Özellikle Suriye, yanı sıra Afganistan, Pakistan, Somali, Arap dünyasından gelen göçmenlerimiz yaşadıkları zorluklardan çıkış yolunun ülkemiz oluğunu gördüler.

Türk insanı da sizlere kucağını açtı. Devlet olarak göçmenlerle bir entegrasyon sürecindeyiz. Hepinizin bildiği gibi, Sayın Cumhurbaşkanımız siz göçmenlere çok değer veriyor. Ayrıca bir takım mevzuat düzenlemeleriyle sizlere yardımcı olma noktasında önemli adımlar atılmasına dair talimatlar verdi.

2010 yılından sonra İçişleri Bakanlığımıza bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü devrede, şuanda Genel Müdürlüğümüzün ilimizde temsilcisi olan Hüsnü Yağmur Müdürümüz sizlerin sorunlarıyla bire bir ilgileniyor. Birçok ülkede bu imkanlar yoktur.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, göçmelerin güvenli bir ortamda sosyal ekonomi refahını nasıl yükseltileceği noktasında hemen hemen her 15 günde bir göçmenlerin sorunları ile ilgili değişik illerde toplantılar yapmakta. Bu anlamda çok güzel gelişmeler oluyor, göçmenlerimize çok önemli destekler veriliyor.

Burada Bayburt’un göçmenlerimizi sahiplenerek bağrına bastığını gördük. Hepimize katılımızdan dolayı çok teşekkür ediyor bundan sonraki yaşantınızın huzurlu bir şekilde geçmesini diliyorum.” dedi.

Vali Epcim, program vesilesiyle göçmelerin sorun ve taleplerini dinledi. Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi tarafından çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Suriye uyruklu bir öğrencinin herkesi duygulandıran “Türkiye” adlı şiirin okumasının ardından program sona erdi.

Programa, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Dikeri, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcısı, Halit Benek, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, İl Göç İdaresi Müdürü Hüsnü Yağmur ve kurum personeli de iştirak etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.