Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 17°C
Per 14°C

Bayburt Üniversitesi’nin 250 Bin Euro Destekli Spor Projesi Tanıtımı Yapıldı

Bayburt Üniversitesi’nin 250 Bin Euro Destekli Spor Projesi Tanıtımı Yapıldı
25 Ocak 2024 10:55
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı iş birliğiyle düzenlenen Erasmus+ Spor Bilgi Günü programında “örnek proje” olarak tanıtılan ve 250 bin Euro bütçeli “Sporda Çocuk Koruma: Güvenli ve Kapsayıcı Spor Organizasyonları Geliştirmek” başlıklı Avrupa Birliği (AB) projesi tanıtıldı.

Yürütücülüğünü Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı kimliğiyle Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in; koordinatörlüğünü Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Onur Akman’ın üstlendiği projenin Bayburt Üniversitesi ortaklığı adına yürütücülüğünü Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Ferhat Güder ve Doç. Dr. Hayri Akyüz üstlenecek. TBBDF ve Bayburt Üniversitesinin yanı sıra CBI (İsviçre), ASFAS (Sırbistan), Ovidius University of Constanța (Romanya) ve ZSC (Hırvatistan) gibi uluslararası ortakların destekleriyle yürütülmesi planlanan büyük iş birliği projesi, 250 bin Euro ile Brüksel Merkezli AB’nin en yüksek proje finansman desteklerinden birini elde etti. Proje ortaklığı, ülkemizin Erasmus+ spor alanında 2023 yılının tek büyük iş birliği projesi olma özelliği taşıması nedeniyle Spor Bilgi Günü programında “örnek proje” olarak tanıtıldı.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz ve Dış İşleri Bakanlığı Avrupa Birliğinden sorumlu Bakan Yardımcısı ve Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay tarafından açılışı gerçekleştirilen program kapsamında projenin tanıtımı, aynı zamanda CBI ve TBBDF Başkanı olan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile proje ekibinden Doç. Dr. Ferhat Güder ve Öğr. Gör. Onur Akman tarafından yapıldı. Birçok Ulusal Spor Federasyonu yöneticisinin de bulunduğu etkinlik spor camiasından geniş bir katılımla sona erdi.

Program sonrasında açıklamada bulunan Rektör Türkmen, “Uluslararası ve ulusal federasyonlar düzeyinde büyük çaplı bir girişim olarak başlattığımız bu spor yönetimi projesi, sürdürülebilir nesiller için gereken güven ve kapsayıcılık ilkelerini ölçme ve kullanma konusunda etkili çözümler arayacak. Bayburt Üniversitesi olarak bütünleştiğimiz spor kültüründe artık küresel ve disiplinler arası sorun çözümlerine katkıda bulunuyoruz. Çocukların sağlıklı ve güvenli yetişmesi adına, ideal toplumsallaşma, değerler eğitimi, başarılı bireyselleşme, kendini gerçekleştirme, ait olma, tasarım düşünme ve eşitlik duygusunu kapsayan projemiz, sporun iyileştirici ve bütünleştirici gücünden faydalanacak. Bugünün dünyasında çocuk gelişimi için var olan sorunlara nitelikli çözümler sunmayı hedefliyoruz. Sporu, çocukların kendilerini, hayatı ve geleceği güvenle kavrama ve toplumsal yaşamda faydalı katkılarda bulunma şeklinde modelleyeceğiz. Sporda rekabetten önce katılımı teşvik eden bu anlayışla hareket ediyoruz. Proje sonuçlarını ulusal ve uluslararası yeni projeler için temel bilgi olarak kullanarak geniş bir etki yaratmayı planlıyoruz. Tüm proje ortaklarımıza ve Avrupa Birliği’ne katkıları için teşekkür ederim” dedi.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.