Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Az Bulutlu
Bayburt
25°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Bayburt Üniversitesi’ni yasa boğan ölüm!

Bayburt Üniversitesi’ni yasa boğan ölüm!
23 Aralık 2020 19:01
A+
A-

Bayburt Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hamdi Güleç, koronavirüs tedavisi gördüğü Bayburt Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Koronavirüs testi 3 gün önce pozitif çıktığı için Bayburt Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Güleç, sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Yaklaşık bir hafta önce ‘Bayburt Halk Bilimi’ adlı eserini okuyucuyla buluşturan Güleç’in ani ölümü, Bayburt Üniversitesini yasa boğdu.

Güleç, 24 Aralık 2020 Perşembe günü Alıçlık (Kestesi) köyündeki aile mezarlığında toprağa verilecek.

Rektör Coşkun’dan baş sağlığı mesajı

Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, “Birkaç gündür tedavi altında olan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Hamdi Güleç hocamız bu sabah Rahmet-i Rahman’a kavuşmuştur. Merhum hocamıza yüce Allah’tan rahmet; camiamıza ve Güleç ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânın Cennet olsun hocam” dedi.

Prof. Dr. Hamdi Güleç kimdir?

1949 yılında Bayburt’ta doğdu. İlk ve ortaokulu Bayburt’ta bitirdi. Erzurum’da başladığı lise tahsilini Gümüşhane’de tamamladı. 1972 yılının ekim ayında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Aynı yılın son aylarında Bayburt Lisesi’nde edebiyat öğretmeni olarak ilk görevine başladı.

1982 yılından itibaren Balıkesir Üniversitesi’nde öğretim görevlisi ve okutman olarak görev aldı. Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamladıktan sonra 1994 yılında doktor unvanını aldı ve 1997 yılında Çanakkale 18 Mart  Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak geçiş yaptı. Bu görevini 2013 yılı ekim ayına kadar devam ettirdikten sonra doçent unvanını alarak, aynı üniversitesindeki görevine devam etti. 2014 yılında da Bayburt Üniversitesi’ne doçent olarak ataması yapıldı.

Kırk yıla yakın bir süre çeşitli üniversitelerde akademisyen olarak görevini sürdürdü. 2013 yılında doçent, 2018 yılında profesör unvanını alan Güleç, bu sürede çeşitli idarecilik görevlerinde bulundu.

Türk Halk Edebiyatı, Çanakkale Halk Bilimi ve Bayburtlu Ünlü Halk Şairleri gibi yayınlanmış kitapları bulunan Güleç, Bayburt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyeliği görevine devam etmekte iken, 23 Aralık 2020 Çarşamba günü Covid-19 tedavisi gördüğü Bayburt Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

 

YORUMLAR

  1. Mehmet Özdin dedi ki:

    Hz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

  2. a.kadir,temür dedi ki:

    değerli hocamız,güzel ahlak sahibiydi.,C.Allahtan,rahmet,mekanı,cennet,olsun,inşaallah…
    ailesine,değerli,hocalarıma ve talebelerine baş sağlığı dilerim.
    “Bayburt halk bilimi” eseri unutulmaz ruhu şad olsun.

  3. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Bayburt bir değerini daha kaybetti, Bayburt Lisesinde Edebiyat öğretmenimizdi, o günün bir çok öğretmeni Prof. bilim adamı oldu, çok kaliteli öğretmenlerle okuduğumuzun farkına çok geç vardık… Ziyaretine gidecektik ,pandemi dolayısıyla ALLAH nasip etmedi.. Prof.Dr.Hamdi GÜLEÇ hocamı rahmetle yad ediyorum.. Ailesine ,öğrencilerine, üniversite camiasına tüm sevenlerine sağlık ve sabırlar diliyorum…Biz razıyız ALLAH’ta razı olsun…