Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 18°C

Bayburt Üniversitesi öğrencilerinden Avrupa Dövüş Sporlarında iki bronz madalya

Bayburt Üniversitesi öğrencilerinden Avrupa Dövüş Sporlarında iki bronz madalya
24 Temmuz 2023 20:13
A+
A-

21-23 Temmuz tarihlerinde 30 ülkeden 395 üniversiteye bağlı 1534 sporcunun katılımıyla düzenlenen Avrupa Dövüş Sporları Şampiyonasında Bayburt Üniversitesi’nin iki sporcusu bronz madalya kazandı.

Şampiyonada Bayburt Üniversitesi’ni temsil eden yüksek lisans öğrencileri Emircan Turan ve Orkun Ateşli oldukça önemli başarılara imza atarak şampiyonayı bronz madalyalarla tamamladılar.

Şampiyonada kazanılan madalyaların başarı hikayesini özetleyen antrenör ve takım sorumlusu Doç. Dr. Ferhat Güder, “Böylesine büyük bir organizasyona gelirken, spor geçmişi güçlü olan üniversitelerin adı zikrediliyor ve favoriler arasında bizden önce onlarca üniversitenin adı geçiyordu. Çünkü söz konusu üniversitelerin hemen hemen hepsinin onlarca yıllık başarılı spor geçmişi vardı. Biz ise burada nasıl bir iz bırakacağımızı çok iyi biliyorduk. Bu nedenle Emircan’ın başarısını kutlarken, Orkun’un da başarılı olacağından emindik. Henüz birkaç yılda başlattığımız ekol olma süreciyle, artık turnuvanın favorileri arasında konuşuluyoruz. Onlarca yıllık geçmişi birkaç yıla sığdırmanın gururuyla bu spor yönetimi başarısını ve vizyonunu Üniversitemize kazandıran Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e yürekten teşekkür ederiz” dedi.

Madalya sonrası duygularını paylaşan sporcu Orkun Ateşli ise, “Emircan’ın madalya başarısının ardından yayımlanan tebrik mesajını ve haberi okuduğumda bana yönelik bir güven olduğunu gördüm. Bu güven, heyecanımı ve azmimi daha fazla artırdı. Çünkü yalnızca kendim için değil, bana güvenen herkes için başarmaya çalışacaktım. Müsabakalar boyunca hep aklımda olan bu motivasyon, beni adım adım madalyaya götürdü. Antrenörüm Doç. Dr. Ferhat Güder’e ve Rektörümüz Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e, bana olan inançları sebebiyle teşekkür ediyor ve başarımı onlara ve aileme adıyorum” şeklinde beyanat verdi.

Şampiyona başarısı vesilesiyle bir de Ateşli için tebrik mesajını ileten Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, mesajında; “Başarı sevincine ortak olmanın mutluluğu, başarma sürecine ortak olmakla anlamlıdır. Tüm sürecinize yakından tanıklık etmiş biri olarak, başarınızın mutluluğunu paylaşıyor ve aynı zamanda haklı çıkmanın gururunu da yaşıyorum. Sizleri uğurlarken madalya ile döneceğinizden emindim. Emircan’ın madalya haberi geldiğinde tek madalya için değil, iki madalya için sevinmiştim. Çünkü senin de madalyayı alacağından şüphem yoktu. Bu haklı gurur hepimizin. Bize yaşattığınız gurur için sizlere ne kadar teşekkür etsek az gelir. Daha iyisi ve en iyi olmak için yürüyeceğiniz yolda hep sizlerle olacağız. Siz, yolun geriye kalanı için umutsunuz. Ülkemiz, sizin ellerinizle en yükseklere çıkacak” ifadelerine yer verdi.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.