Dolar32,9449
Euro35,7631
Altın2.529,53
BİST10.891,42
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 23°C
Az Bulutlu
Bayburt
23°C
Az Bulutlu
Cts22°C
Paz25°C
Pts27°C
Sal24°C

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden önemli başarı

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden önemli başarı
8 Eylül 2022 09:21 | Son Güncellenme: 8 Eylül 2022 19:23
A+
A-

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldığı TEKNOFEST Karadeniz Türkiye Finali yarışmasında Air dorsebag projesi Akıllı Ulaşım Kategorisi Lise seviyesinde Türkiye 5. si oldu. 

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojisi öğretmeni Eren Yıldırım, öğrencileri Emre Yıldız ve Harun Haktan zengin ile hazırladıkları Air dorsebag (Havalı Dorse Yastığı) Projesi ile Samsun da düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz Türkiye Finalinde Türkiye 5.’si olarak önemli başarı elde etti.

6 gün devam eden  ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ında katıldığı TEKNOFEST Karadeniz Türkiye Finali yarışmada, proje hakkında bilgi veren Eren Yıldırım şunları söyledi:

“Türkiye’de tır ve kamyon dorsesi altına girerek gerçekleşen binek araç kazalarında her yıl 1200 kişi hayatını kaybediyor. Bu kazaların en acı yönü insanların cesedinin parçalanarak feci şekilde can vermesidir. Projemiz olan Air dorsebag (Havalı Dorse Yastığı) ile dorseye çarpmalardaki tahribatı ve en önemlisi can kaybını, 67 ton yüke dayanabilen yastıklarla engellemeyi amaçlıyoruz.

Air dorsebag özel tasarımı ile kazayı anında algılayarak yastıkları 100-500 milisaniye gibi bir sürede şişirip, ani olarak indirerek çarpma kuvvetini sönümlemektedir. Böylelikle ülkemize ve insanlığa hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca projemizin patent sürecinin de devam ettiğini belirtmek isterim. öğrencilerimizle beraber yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonucunda projemiz bu seviyeye ulaştı. Projemize emek ve destek veren herkese teşekkür ederiz.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.