Dolar 32,5604
Euro 34,9941
Altın 2.423,19
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 21°C

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden önemli başarı

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden önemli başarı
8 Eylül 2022 09:21 | Son Güncellenme: 8 Eylül 2022 19:23
A+
A-

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldığı TEKNOFEST Karadeniz Türkiye Finali yarışmasında Air dorsebag projesi Akıllı Ulaşım Kategorisi Lise seviyesinde Türkiye 5. si oldu. 

Bayburt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojisi öğretmeni Eren Yıldırım, öğrencileri Emre Yıldız ve Harun Haktan zengin ile hazırladıkları Air dorsebag (Havalı Dorse Yastığı) Projesi ile Samsun da düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz Türkiye Finalinde Türkiye 5.’si olarak önemli başarı elde etti.

6 gün devam eden  ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ında katıldığı TEKNOFEST Karadeniz Türkiye Finali yarışmada, proje hakkında bilgi veren Eren Yıldırım şunları söyledi:

“Türkiye’de tır ve kamyon dorsesi altına girerek gerçekleşen binek araç kazalarında her yıl 1200 kişi hayatını kaybediyor. Bu kazaların en acı yönü insanların cesedinin parçalanarak feci şekilde can vermesidir. Projemiz olan Air dorsebag (Havalı Dorse Yastığı) ile dorseye çarpmalardaki tahribatı ve en önemlisi can kaybını, 67 ton yüke dayanabilen yastıklarla engellemeyi amaçlıyoruz.

Air dorsebag özel tasarımı ile kazayı anında algılayarak yastıkları 100-500 milisaniye gibi bir sürede şişirip, ani olarak indirerek çarpma kuvvetini sönümlemektedir. Böylelikle ülkemize ve insanlığa hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca projemizin patent sürecinin de devam ettiğini belirtmek isterim. öğrencilerimizle beraber yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonucunda projemiz bu seviyeye ulaştı. Projemize emek ve destek veren herkese teşekkür ederiz.

 

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.