Dolar 32,5680
Euro 34,9959
Altın 2.431,33
BİST 9.782,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Bayburt Kalesinde 2. Etap Sur Onarım ve Sondaj Kazısı

Bayburt Kalesinde 2. Etap Sur Onarım ve Sondaj Kazısı
28 Mayıs 2018 08:37 | Son Güncellenme: 31 Mayıs 2018 14:30
A+
A-

Bayburt’un en önemli tarihi mekanlarından birisi olan Bayburt Kalesinde 2. etap sur onarımı sondaj kazısı ve restorasyon çalışmaları başladı.  

Hafta sonu çalışmalara ara verilmiş olan tarihi kalede yaptığımız çekimlerde 2017 yılında başlatılan kazı ve onarım çalışmalarında önemli mesafeler alındığı görülüyor. Restorasyon çalışmalarında surların alt kısımlarında bulunan yol surlarında onarım için kurulan ahşap iskeleler dikkat çekiyor.  

Tarihi Bayburt Kalesi her hafta sonu olduğu gibi ramazan ayında da ziyaretçilerinin akınına uğruyor. Maalesef yıllardır devan eden ve güvenlik görevlisi olmadığı için kale duvar ve surlarına sprey boya ile yazılmış olan yazıların önüne geçilemiyor. En azından güvenlik kamera sistemiyle benzer olumsuzlukların önüne geçmek mümkün olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=VBDlnwGsRqY

YORUMLAR

  1. Cihangir dedi ki:

    Emeği geçenlere teşekkürler. Kalenin restorasyonunda kalede kullanılan orjinal taşlara dikkat edilmeli…İlk restorasyondaki gibi saçma sapan taşlar kullanılmamalıdır.. DİKKAT

  2. Ahmet dedi ki:

    Bayburt kalesi ayakta duran kalelerden birisi bir çok şehrin kalesi yerle bir olmuşken Bayburt kalesi bilinçsiz kullanım ve tahriplere maruz kalmasına rağmen ayakta durmaya çalışıyor.Yapılan iş güzel yanlı z yapım ve kullanım malzemesi sağlıksız yağmurda akıyor sadece kum gibi çimentosuz mu nedir.
    Sarı taş şehirde mevcut eski taş binaları yıktılar ordaki taşları kale onarımında kullanabilirler eski görünür.Görsel olarak eski ihtişamına kavuşturulmalı diye düşünüyorum kale için güvenlik oluşturulmalı ve başıboş insanların içeri alınmaması (alkolik vs) gerekiyor.Örnek kale Giresun topal Osman kalesi çay bahçesi tarzına dönüştürülmüş içerisinde toplar vs mevcut bu kale sadece harabe halinde çok büyük turistlik yer olmasına rağmen bakımsız ve sahipsiz.

  3. yavuz dedi ki:

    3 Metreden düşüşlerde ölüm riski %85 ‘dir. Yani 3 metreden düşen her 100 kişiden 85 ‘i ölmüş
    iş sağlığı ve güvenliği gözardı edilmemeli, güvenli bir çalışma ortamı sağlanmalıdır.

  4. GÜRSEL KARAPINAR... dedi ki:

    Hayırlı olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz…
    Kalemize gösterdiğimiz çabayı, lütfen koruma altındaki
    tarihi evlere de el atarak, kısa zamanda sonuçlandırmalıyız..
    Tarih ve kültür şehri , eski Bayburt , turizmle buluşmalı diyorum…
    Plan,proje,kentsel dönüşüm ,böyle bir model ve zihniyetin üzerine
    inşa edilmelidir….
    Tarihi kalemizde ,taşların üzerine SPREY boya ile yazı yazanları
    lanetliyorum, en hafifinden hainlikle suçluyorum…
    Bari kuldan utanmıyorsunuz, Allah’tan korkun,değerlerimizi böyle mi
    koruyacağız….Hayırlı ramazanlar…