Dolar32,9449
Euro35,7631
Altın2.529,53
BİST10.891,42
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 23°C
Az Bulutlu
Bayburt
23°C
Az Bulutlu
Cts22°C
Paz25°C
Pts27°C
Sal24°C

Bayburt Kalesinde 2. Etap Sur Onarım ve Sondaj Kazısı

Bayburt Kalesinde 2. Etap Sur Onarım ve Sondaj Kazısı
28 Mayıs 2018 08:37 | Son Güncellenme: 31 Mayıs 2018 14:30
A+
A-

Bayburt’un en önemli tarihi mekanlarından birisi olan Bayburt Kalesinde 2. etap sur onarımı sondaj kazısı ve restorasyon çalışmaları başladı.  

Hafta sonu çalışmalara ara verilmiş olan tarihi kalede yaptığımız çekimlerde 2017 yılında başlatılan kazı ve onarım çalışmalarında önemli mesafeler alındığı görülüyor. Restorasyon çalışmalarında surların alt kısımlarında bulunan yol surlarında onarım için kurulan ahşap iskeleler dikkat çekiyor.  

Tarihi Bayburt Kalesi her hafta sonu olduğu gibi ramazan ayında da ziyaretçilerinin akınına uğruyor. Maalesef yıllardır devan eden ve güvenlik görevlisi olmadığı için kale duvar ve surlarına sprey boya ile yazılmış olan yazıların önüne geçilemiyor. En azından güvenlik kamera sistemiyle benzer olumsuzlukların önüne geçmek mümkün olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=VBDlnwGsRqY

YORUMLAR

  1. Cihangirdedi ki:

    Emeği geçenlere teşekkürler. Kalenin restorasyonunda kalede kullanılan orjinal taşlara dikkat edilmeli…İlk restorasyondaki gibi saçma sapan taşlar kullanılmamalıdır.. DİKKAT

  2. Ahmetdedi ki:

    Bayburt kalesi ayakta duran kalelerden birisi bir çok şehrin kalesi yerle bir olmuşken Bayburt kalesi bilinçsiz kullanım ve tahriplere maruz kalmasına rağmen ayakta durmaya çalışıyor.Yapılan iş güzel yanlı z yapım ve kullanım malzemesi sağlıksız yağmurda akıyor sadece kum gibi çimentosuz mu nedir.
    Sarı taş şehirde mevcut eski taş binaları yıktılar ordaki taşları kale onarımında kullanabilirler eski görünür.Görsel olarak eski ihtişamına kavuşturulmalı diye düşünüyorum kale için güvenlik oluşturulmalı ve başıboş insanların içeri alınmaması (alkolik vs) gerekiyor.Örnek kale Giresun topal Osman kalesi çay bahçesi tarzına dönüştürülmüş içerisinde toplar vs mevcut bu kale sadece harabe halinde çok büyük turistlik yer olmasına rağmen bakımsız ve sahipsiz.

  3. yavuzdedi ki:

    3 Metreden düşüşlerde ölüm riski %85 ‘dir. Yani 3 metreden düşen her 100 kişiden 85 ‘i ölmüş
    iş sağlığı ve güvenliği gözardı edilmemeli, güvenli bir çalışma ortamı sağlanmalıdır.

  4. GÜRSEL KARAPINAR...dedi ki:

    Hayırlı olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz…
    Kalemize gösterdiğimiz çabayı, lütfen koruma altındaki
    tarihi evlere de el atarak, kısa zamanda sonuçlandırmalıyız..
    Tarih ve kültür şehri , eski Bayburt , turizmle buluşmalı diyorum…
    Plan,proje,kentsel dönüşüm ,böyle bir model ve zihniyetin üzerine
    inşa edilmelidir….
    Tarihi kalemizde ,taşların üzerine SPREY boya ile yazı yazanları
    lanetliyorum, en hafifinden hainlikle suçluyorum…
    Bari kuldan utanmıyorsunuz, Allah’tan korkun,değerlerimizi böyle mi
    koruyacağız….Hayırlı ramazanlar…