Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 26°C
Sal 22°C
Çar 17°C

Bayburt Esnaf Odaları Birliğinden araç muayene zammına tepki

Bayburt Esnaf Odaları Birliğinden araç muayene zammına tepki
16 Kasım 2023 11:49
A+
A-

Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları, 2024 yılında araç muayene ücretleri için düşünülen yüzde 58,46’lık zam için tepki gösterdi.

Mevlütoğulları yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.

“2024 yılında araç muayene ücretleri için planlanan yüzde 58,46 oranındaki zammın ticari araçlara ve sürücülere büyük bir yük getirecek. Özellikle ticari araçlara yıllık muayenede özel bir indirim yapılması zorunluluğunun ortaya çıktığını öngörmekteyiz. Mevcut mali zorluklar araç sahiplerini olumsuz etkiledi. Bu zamların kabul edilemez olduğunu belirtmek isteriz.

Ayrıca muayene ücretlerini geciktiren araç sahiplerinden alınan aylık yüzde 5 faizin de adaletsiz olduğunu düşünmekteyiz.

Bu yıl Ekim ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısı 28 milyonu geçmiş durumdadır. Bu araçların yaklaşık 10 milyonu ise ticari araçlar oluşturmaktadır. Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren ticari taksi, kamyon, otobüs, minibüs, midibüs ve buna benzer araçlar bir yıldan sonra her yıl araçlarını muayene ettirmekle yükümlü bulunmaktadır. 2023 yılında otobüs, kamyon, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklar için 1.149.00 TL, Traktör Motosiklet ve Motorlu Bisikletlerde ise 585.00 TL’dir. Araç muayene ücretinin kredi kartıyla ya da banka kartıyla ödenmesi durumunda bir de hizmet bedeli tutarı yansıtılmaktadır.

Yukarıda belirtilen uygulamaların yeniden düzenlenerek geçimini sadece kendi adına tescilli bulunan ticari araçlara sağlayan esnafımıza bu konuda bir özerklik getirilmesini talep etmekteyiz.”

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. tekin dedi ki:

    sizde inanmıyorsunuz açıklamalarınıza çünkü bu enflasyonda zam gelecek neden dolmuşlara fırıncılara zam yağtıklarında bir açıklama yapmadınız inandırıcı olun halkın yanında olun ama sizi halk seçmediği için olamazsınız vesselam

  2. İSSİZBİRİ dedi ki:

    mevcut hükümet başta oldukça daha nice zamlar gelicek bu iyi günleriniz 😀