Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 14°C
Per 14°C

Bayburt Canlı Hayvan Pazarında Kurban Bayramı öncesi yoğunluk

Bayburt Canlı Hayvan Pazarında Kurban Bayramı öncesi yoğunluk
7 Temmuz 2020 17:24 | Son Güncellenme: 7 Temmuz 2020 23:51
A+
A-

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, kısa bir süre önce Bayburt’ta hizmete giren Canlı Hayvan Pazarında yaşanan yoğunluk alışıla gelmiş sıkı pazarlık dönemini de başlatmış oldu.

Bayburt Belediyesine ait Canlı Hayvan Pazarı’nda müşterisini bekleyen çok sayıda besici, yıl boyu yetiştirdikleri küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını satmak isterken, müşteri konumunda olan vatandaşlar ile aralarında sıkı pazarlık yaşanıyor.

Büyük baş kurbanlıklarının canlı kilogramı yaklaşık 20 ile 22 lira arasında değiştiğini dile getiren besiciler, yem, ot ve samanın pahalı olması nedeniyle bu yıl kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre biraz daha yüksek olduğunu ifade ediyorlar. Canlı Hayvan Pazarının çok güzel olduğunu belirten besiciler, ulaşım konusunda yolun iyi olmadığını özellikle kış aylarında büyük sıkıntılar yaşanabileceğini belirterek, kayışkıran tarafından canlı hayvan pazarına yol yapılmasını istiyorlar.

Büyük baş kurbanlıkların fiyatları 5 ile 30 bin liraya kadar değişirken, küçük baş kurbanlıklar ise 500 ile 1500 lira arasında alıcı buluyor. Bazı besiciler satışlardan memnun olduklarını dile getirirken, bazıları ise satışlarda durgunluk yaşandığını söylüyor.

Diğer taraftan, Hayvan Pazarında koronavirüs tedbirlerinin fazla önemsenmediği besiciler ile vatandaşlar arasındaki pazarlıklar esnasında görüntülere yansıdı.

https://www.youtube.com/watch?v=THZ9qoaCW1c

 

YORUMLAR

  1. tamer dedi ki:

    Ağızlarda maske ama eller pazarlık için birleşmiş,sosyal mesafe yok,Kurban bir ibadetse temizlikte bir ibadet olduğu unutulmamalıdır.