Dolar 32,5659
Euro 34,7746
Altın 2.492,39
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Bayburt Adına Önemli Teklif Kavcıoğlu’ndan Geldi…

7 Şubat 2016 22:59 | Son Güncellenme: 18 Şubat 2016 21:56
A+
A-

Trabzon’da düzenlenen Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayında, Karadeniz Bölgesi’ndeki turizm potansiyelini ortaya çıkartmak adına sorun ve taleplerin değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı toplantısına, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal ile Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane’nin vali, milletvekilleri, belediye başkanları, üniversite rektörleri, ticaret ve sanayi odası başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Katılımın yoğun olduğu çalıştayda konuşma yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, dün Trabzon’da toprağa verilen şehit Astsubay Ünal Bıçakçı ve tüm şehitlere rahmet dileyerek, “Kimsenin endişesi olmasın, terörün kökünü kazıyana kadar, sokaklar çukur ve barikatlardan temizlenene kadar terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Terörün kökünü kazıyacağız” dedi.

Turizm sektörünün Türkiye ekonomisi için son derece önemli olduğunun altını çizen Naci Ağbal, “Dış ticaret, istihdam ve yarattığı katma değer bakımından ekonomiye önemli katkıları olan bir sektör. Hükümetlerimiz döneminde önemli ivme yakalandı. 2002’de turist sayısı 13 milyonken, 2015’te 36 milyonu buldu. Dünya turizminden 2.7, Avrupa turizm pastasından ise yüzde 6.7 pay alıyoruz. Turizm, destek veren yaklaşık 54 sektörü de büyütüyor. Turizm sektörü bizim can damarımız. Turizmi her bakımdan geliştirmemiz diğer sektörleri geliştirme anlamına geliyor. Turizm sektörü, işsizlik oranlarının aşağı çekilmesi ve istihdamın artırılması bakamından da son derece önemli. “ dedi.

Kavcıoğlu’ndan Baskı Müzesi teklifi

Yaklaşık 7 saat süren ve Bakanların yaptığı konuşmalar dışında bir çok fikrin değerlendirildiği toplantıda, söz alan ve Bayburt Turizm projelerine kısaca değinen Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, 2. Kültür ve Turizm Çalıştayı’nın Bayburt Baksı Müzesi’nde yapılması adına bakanlara davette bulundu.

https://www.youtube.com/watch?v=H6KsDvdA6uw

YORUMLAR

  1. m.saim dedi ki:

    5 yıl önce bayburttaki ziyaret yılanlarında tedavi görmüştüm,alternatif olarak migren hastalığından
    fayda gördüm,dolayısyla trabzondaki çalıştay,da bayburt ilindeki ziyaret yılanları tekrar “sağlık türizme
    kazandırılması için yorum yapan abdülkadir beye teşekkür ederim.m.saim sosyal çayeli.

  2. Mail dedi ki:

    Bayburt Bayburt olalı böyle fırsat yakalamadı. İki değerli Milletvekili seçti. Şimdi bunu kaliteli ve mantıklı projelerle fırsata çevirme zamanı. Yıllardır Şehrimiz adına istekleri ezberler olduk. Merkezinden nehir geçen ender şehirlerden biridir Bayburt. Ama ne yazık ki; nehrin iki yakası da ucube binalarla kirletmiş, kapatmış, değersiz hale getirilmiş. En azından merkezdeki binaların kamulaştırılarak en başta da ucube gibi duran Belediye Binasının başka bir yere taşınarak yıkılması ve yeşil alana dönüştürülerek diğer binalara örnek teşkil etmesi gerekir. Esnafı mağdur etmeme adına birer katlı Bayburt taşından dizayn edilmiş etrafı yeşillendirilmiş nezih şehre değer kazandıracak hale getirilmeli. Diğer bir proje de saat kulesinin kaleye bakan tarafındaki eski ve düzensiz yerleşim yerlerinin de yıkılarak gene Bayburt taşından ve eski Bayburt taş evleri mimarisinde yeniden dizayn edilerek otel, motel ve dinlenme tesisleri yapılarak Şehrimiz cazibe haline getirilebilir. Şehrim adına tamamen iyi niyetli hayalimdir, tüm hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunarım.

  3. can dedi ki:

    Miiletvekili kalite gerektıren bır unvanmış akpartı donemınde ılk kez akpartı gerçek iş yapacakları seçtiğimize inanyrz suan bır bakan bırde bakan kadar etkılı mılletvekılımız var gelelım yerel yönetımlere. gerekenleri yapsınlar ıstıyorsak yerel yonetıcıler kendılerını koltukdan uzak tutup proje lere yonelmelı bayburt beledıyesı atak yapmalı. 2 yıldır doğru dürüst icraat göremiyoruz. beledıye kadroları yenılenmelı il encumenlerı il encumen başkanı iş yapmalı sahada gorelım kendilerini…..