Dolar33,0467
Euro35,9039
Altın2.521,84
BİST10.863,98
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Cts22°C
Paz25°C
Pts27°C
Sal24°C

Amerikan uyruklu Kendra Dawn Bayburt’ta Müslüman oldu

Amerikan uyruklu Kendra Dawn Bayburt’ta Müslüman oldu
16 Mayıs 2024 18:31
A+
A-

Bayburt’a yerleşen Amerikan uyruklu Kendra Dawn Warnick, Bayburt İl Müftülüğünde gerçekleştirilen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

Evlendikten sonra ailesiyle Bayburt’a yerleşen Kendra Dawn Warnick, İslamiyet’ten etkilenerek Müslüman olmaya karar verdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde, İl Müftüsü Bayram Danacı’nın İslamiyet hakkında bilgi verdiği Dawn Warnick, Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve “Kübra” ismini aldı.

İl Müftüsü Danacı, Allah katında en güzel amellerden birinin bir insanı İslam’la buluşturmak olduğunu belirterek şunları söyledi:

” Siz şimdi İslam’a göre hayatınızda bütün günahlardan arınmış, tertemiz yepyeni bir sayfa açtınız. Müslüman olduğunuz andan itibaren geçmiş günahlarınızı Allah Teâlâ’nın bağışladığını yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim bildirmekte ve Peygamber Efendimiz (S.A.S) müjdelemektedir. Biliniz ki insanların günahlarını sadece Yüce Allah affeder. Sadece O’na yönelerek tövbe edilmeli ve bağışlanma dilenmelidir. Siz İslam’ı hak din olarak kabul ettiniz ve müslüman oldunuz. Bizler de burada ikrarınıza şahit olduk. Mübarek olsun.” İfadelerini kullandı.

İl Müftüsü Danacı, Kendra Dawn’a “İhtida Belgesi” ile Kur’an-ı Kerim Meali ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.