Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Ağbal, “Milletin Anayasasını Millet Yapacak”

12 Mart 2016 20:07 | Son Güncellenme: 19 Nisan 2016 22:26
A+
A-

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ziyarete geldiği Bayburt’ta esnaf ziyareti sonrasında AK Parti Bayburt İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada ülke gündemine dair bir çok konuda açıklamalar yaptı.

Açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal’ın yaptığı toplantıda, kürsüye gelen Ağbal şunları söyledi,  “ 1 Kasım seçimlerinden sonra aradan geçen sürede, ülkede siyasi istikrarın tekrar sağlandığı ve güçlü bir hükümetin kurulduğu bir seçim oldu. Dünyada bu kadar siyasi ve ekonomik karmaşanın olduğu bir ortamda , ülkemizdeki seçimlerin bu kadar güzel neticeyle sonuçlanması, hem kendi açımızdan hem de bölge ülkeleri açısından önemli ve beklenen bir sonuçtu.

Türkiye siyasi ve ekonomik olarak dimdik ayakta

Bu gün Suriye’de ve Irakta yaşanan olaylar hepimizi kalbi olarak üzmektedir. Bu bölge adeta bir yangın yeridir. İnsanlar topraklarından göç etmekte ve mülteci durumuna düşmektedir. Ege Denizi, bugün bizi çok üzen hikayelerle dolu bir deniz haline gelmiştir. Yüreğimiz yanıyor, üzülüyoruz ama bir taraftan da şükrediyoruz Rabb’ime ki bu ortamda ülkemiz hem siyasi olarak hem ekonomik olarak güçlü, dimdik ayakta. İyi ki bu coğrafyada mazluma, Müslüman’a, yetime, gurebaya hizmet eden, dara düştüğünde onların hizmetinde olan güçlü bir Türkiye var.”

Seçimler öncesi reform vaat ettik birde Türkiye için büyük projeler vaat ettik. Seçim beyannamemizin üç temel başlığı bunlardan oluşuyordu. Sayın  Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sayın Başbakanımız Bakanlar kurulu gece gündüz çalışıyoruz.

Hem vaatlerimizi hem de reformları birer bir yerine getiriyoruz. Geçenlerde Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün son tablası da atıldığında bir defa daha boğazın iki yakasını birleştirdik. AK Parti kendi iktidarı döneminde boğazı iki defa birleştirdi. Böyle bir iktidar yok Türkiye’de. AK Parti hem Marmaray Projesi ile hem Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile boğazı iki defa kendi döneminde birleştirdi. Bir defa daha üçlü tüp geçitle boğazı birleştirme projesine devam ediyoruz.

Türkiye, her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu bölgede eğer siyasi, ekonomik istikrar olacaksa, bölge kalkınacaksa Türkiye geldiği ekonomik ve siyasi gelişmişlik seviyesiyle bölgede lider olacak ülke konumundadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne meydan okumaya kalkanlara seslenen Ağbal, “ Biz, bize meydan okuyana haddini de hesabını da bildiririz. Biz birlik ve beraberlik içinde oldukça, güçlü oldukça, bu millete inandıkça Rabb’im bize fırsat verir, hizmetlerimizi daim ederiz, artırırız. Sadece ve sadece dualarımız bir olsun, birliğimiz ve beraberliğimizden asla ayrılmayalım. Birbirimize kenetlenelim, birlik, dirlik içinde olalım. O zaman dost da düşman da diyor ki ‘Bunlar birlik, beraberlik içinde’, ona göre bize tavır takınıyor.

Milletin anayasasını, millet yapacak

Bu millet, sivil bir iktidarda, sivil bir parlamentoda anayasa yapsın. Bu anayasa, özgürlükçü bir anayasa olsun, bireyin haklarını kuvvetlendirsin, devlette hesap verebilirliği artırsın. Çağdaş, medeni bir devlet, medeni bir toplum düzenini bu anayasa üzerinden koruyalım. Antidemokratik hükümleri anayasadan temizleyelim. Bu ülke eğer yepyeni bir Türkiye hayal ediyorsa bunun başladığı nokta anayasadır. Dolayısıyla o anayasayla ilgili AK Parti’nin burada hem kararlı bir duruşu hem de ortak bir anayasa üretme noktasında samimi bir iradesi var.

AK Parti, mutlaka ve mutlaka vatandaşa yeni bir anayasa yapma sözü verdi. Dolayısıyla bu çerçevede inşallah çalışmalarımız devam ediyor. Hep beraber dualarımızla, milletimizin desteğiyle AK Parti olarak anayasa çalışmalarını önümüzdeki günlerde bir noktaya getireceğiz. Milletin anayasasını, millet yapacak. Demek ki bu ülkede yeni anayasayı Parlamento ve millet yapacak. Biz, niye yeni bir anayasa istiyoruz? Daha özgürlükçü bir Türkiye olsun. Ekonomisi, sosyal ve siyasal kurumları ile daha güçlü bir Türkiye olsun. Dünya bir rekabet içerisinde, bu rekabete uygun bir ekonomik ve siyasi yapılanma olsun istiyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda inşallah yoğun bir çaba sarf edeceğiz, kendi çalışmalarımızı ortaya koyacağız. Bu dönemde artık Parlamento’nun olmazsa olmaz görevlerinin başında yeni anayasayı yapmak geliyor. Hep beraber inşallah onu da yapacağız” diye konuştu.

AK Parti Bayburt İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısında , AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Cemalettin Köse, parti yöneticileri .

https://www.youtube.com/watch?v=Mh_PWc2izcs

YORUMLAR

  1. YAŞAR dedi ki:

    ALLAHIM YAR VE YARDIMCILARINIZ OLSUN ĞÖNLÜ YÜCE BAKANIM