Yoğun katılımla gerçekleştirilen icazet merasimi, kent protokolü, din görevlileri ve hafızların ailelerini bir araya getirdi. Büyük bir azim ve yıllar süren emeğin ardından hafızlık mertebesine ulaşan 246 öğrenci, icazet belgelerini alarak hafızlık zincirine yeni halkalar ekledi.
Vali Eldivan: "Hafızlık Kur’an-ı Kerim’i hayata rehber edinmektir"
Programda konuşan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, hafızlığın sadece bir ezber süreci değil, hayat boyu sürecek ulvi bir sorumluluk olduğuna dikkat çekti. Başarılarından dolayı genç hafızları tek tek tebrik eden Vali Eldivan, "Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i sadece zihne nakşetmekten öte, onun mesajını anlamayı ve hayatın her alanında rehber edinmeyi gerektiren müstesna bir makamdır. Büyük bir sabır ve gayretle bu kutsal emaneti üstlenen gençlerimizi, onları yetiştiren kıymetli hocalarımızı ve evlatlarından desteğini esirgemeyen fedakâr ailelerimizi yürekten kutluyorum. Gençlerimizin Kur’an’ın ışığında bir ömür sürmelerini temenni ediyorum." dedi.
Dualar gökyüzüne yükseldi, belgeler takdim edildi
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir’in de katılarak hafızların heyecanına ortak olduğu merasimde, 12 hafız tarafından icra edilen Kur’an-ı Kerim tilaveti dinleyenlerin kulaklarının ve gönüllerinin pasını silerken, Reisü’l-Kurrâ Mustafa Demirkan tarafından yapılan icazet duasına hep birlikte "amin" denildi.
Merasim, eğitimi başarıyla bitiren 246 hafıza icazet belgeleri ile hediyelerinin takdim edilmesi ve çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: