Dolar 32,5235
Euro 34,7509
Altın 2.488,15
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Zihniyet Çöplük Olursa…

Zihniyet Çöplük Olursa…
24 Eylül 2017 21:22
A+
A-

Bayburt şehir merkezinde bulunan ve en fazla öğrenciye sahip olan Bayburt Ortaokulunun bahçe çıkışına dökülen çöp görüntüleri mahalle sakinlerinin büyük tepkisine neden oldu.

Öğrencilerin okula giriş ve çıkışlarının hemen yanı başında bulunan çöp konteynerının iki metre uzağına yolun kenarına kimler tarafından döküldüğü bilinmeyen ve mikrop yuvası görüntüsündeki çöp yığını şikayet üzerine belediye temizlik işçileri tarafından kaldırıldı.

Bu ve benzer görüntülerin sık yaşandığı Bayburt’ta esnaflar ve mahalle sakinleri bu ve benzeri görüntülerin oluşmasına sebep olanları kınadıklarını belirterek vatandaşları duyarlı olmaya davet ettiler.

Temizlik işlerini arayarak söz konusu çöpün kaldırılmasını isteyen Fatih Durgut isimli mahalle sakini, “İnsanların sokağa çöp dökme özgürlüğü olmamalıdır. Bir şehrin alt yapısının veya üst yapının değişmesi yeterli değildir, öncelikle o şehirde yaşayanların çevre bilinci konusunda zihniyetlerin değişmesi şarttır. Bunları umursamadan yapanlar tespit edilip en ağır para cezasıyla cezalandırılmalıdır. Ayrıca okullarda çevre temizliği konusundaki derslere ağırlık verilmesi gerekir. Birde çöp konteynerları sık aralıklarla boşaltılmalıdır.”diyerek önemli mesajlar verdi.

YORUMLAR

  1. murat dedi ki:

    öncelikle bu zihniyeti kaldırın herşeyi temizlik işçisinden beklemeyin önce kendi zihniyetinize baksınlar bu halk kendi oturduğu yeri temiztutmazsa kalbide temiz olmaz?

  2. galerli dedi ki:

    Yerlere çöp atan,pislik saçanları kınıyorum…
    Yukarıdaki haberde şunu görüyor ve anlıyorum,çöp toplamada
    bir eksiklik var…
    Temizlikçilerin, çöp toplama saat araları çok fazla demek ki
    kavuşmuyor, daha sık tur atılmalı,belediyemiz derhal buna bir
    çözüm bulmalı…

  3. fatih dedi ki:

    yalnız dikkat ederseniz çöp bidonu ağzına kadar dolu. Sadece belediye değil birde tarihi dediğimiz korgan köprüsüne bakın

  4. ali.a dedi ki:

    bunları yapanlar cezalandırılmalıdır

  5. mustafa dedi ki:

    Fatih bey duyarlılığınızdan dolayı teşekkürler.
    insanlar önce imanın şartlarından birisi olan temizlik konusunda duyarlı olmalıdırlar….