Bayburt Medya Haberler, Son Dakika Haberleri, Haber-Analiz, Video

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Yunus Emre Geçti 26 suç kaydı ile nasıl serbest kaldı? Hukukçular tek tek anlattı

Yayınlanma:
ABONE OL
Yunus Emre Geçti 26 suç kaydı ile nasıl serbest kaldı? Hukukçular tek tek anlattı

Türkiye, 26 suç kaydı olan Yunus Emre Geçti tarafından şehit edilen polis Şeyda Yılmaz’a ağlıyor. Peki Yunus Emre Geçti, 26 suç kaydı olmasına rağmen nasıl cezaevine girmedi?

Yunus Emre Geçti, gözaltında bulunduğu karakolda polis merkezinin duvarından atlayarak kaçmış ve tekrar yakalandığı sırada boğuşma yaşadığı polis memurunun silahını alarak yine kadın polis memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit etmiştin. Ardından da Yunus Emre Geçti’nin tam 26 suç kaydı olduğu ortaya çıkmıştı. Üstelik bu suçlar arasında uyuşturucu ticareti yapmak, cinsel istismar gasp gibi katalog suçlarda yer alıyor. Peki bu kadar suç kaydına rağmen Yunus Emre Geçti nasıl elini kolunu sallaya sallaya gezdi?

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre Hukukçular, Yunus Emre Geçti’nin suç kayıtlarını değerlendirdi ve nasıl cezaevine girmediğini açıkladı.

MAHKEME HÜKÜM VERMEMİŞ

Hukukçu Mehmet Alagöz, Yunus Emre Geçti ile ilgili yaptığı değerlendirmede suç kaydı ve sabıka kaydının birbirine karıştırılmaması gerektiğini vurguladı. Polis tarafından 26 kez gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen bir kişinin 26 suç kaydı olduğunu söylemek mümkün diyen Alagöz, ancak mahkemenin ceza vermemesi durumunda bunun sabıka kaydına dönüşmediğini dile getirdi. Ceza sisteminin ıslah edici olmadığını belirten Alagöz, hukuk sisteminde adaletin sağlanmaması durumunda bundan cesaret alan kişilerin kendilerinin ceza vermeye kalkacağını ifade etti. Bu konuda devletin hiçbir boşluk bırakmadan adaleti sağlaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Alagöz, Cezaevlerimiz de ıslah edici değil. Tahliye olan veya infazını tamamlayıp çıkanların çoğu tekrar suça karışıyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE CEZALAR YETERLİ DEĞİL

Hukukçu Hüsnü Tuna ise söz konusu olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada ceza hafif olduğunda dava açılmış olsa bile tutuklamanın gerçekleşmediğini söyledi. Şüphelinin Bu durumda dışarıda dolaşabildiğini belirten Tuna, dava açılsa bile hüküm kesinleşene kadar sabıkanın oluşmadığına dikkat çekti. Polise geliş kaydı tutulduğu için suç kaydı ve suç makinesi ibarelerinin ortaya çıktığını belirten Tuna, caydırıcı cezaların olmamasından kaynaklı bir problemin yaşandığını söyledi.

CEZALAR ADALET YOK ALGISINI ORTAYA ÇIKARIYOR

Geçtiğimiz yıllarda FETÖ nedeniyle yargıda ifsat olduğunu ve bu sebeple de tecrübesiz yargı mensuplarının görevde olduğunu belirten Tuna, Suç nitelemesinde bulunan iddia makamının bilgi eksikliğine dayalı hatalı suç nitelemesi yaptığını Bu sebeple de tutuklama olmadığını dile getirdi. Hukukçuların uygulama hatası yapma lüksünün olmadığını sözlerine ekleyen Tuna, Ceza Kanunu ve ceza muhakemesi kanununda da bir an önce değişiklik yapılması gerektiğine dikkat çekti. Adil olmayan kararların son dönemlerde Adalet duygusunu ortadan kaldırdığını da belirten Tuna, “Kripto hakim ve savcılar da kasıtlı hatalı kararlar verebilmekte, bu da adaletin olmadığı algısını güçlendirmektedir.” Diye konuştu.

İlgili Haberler