Dolar 32,3285
Euro 35,0893
Altın 2.297,14
BİST 9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

YSK, Bayburt’un Temsil Edilecek Vekili Sayısını Açıkladı

YSK, Bayburt’un Temsil Edilecek Vekili Sayısını Açıkladı
22 Nisan 2018 09:38 | Son Güncellenme: 23 Nisan 2018 13:03
A+
A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 24 Haziran’da yapılacak olan erken seçimde hangi ilin kaç milletvekili çıkaracağını yayınladığı listede Bayburt vekil sayısının 1’e düştüğünü duyurdu.

İllerin milletvekili sayısı 31 Aralık 2017 tarihli nüfus bilgilerine göre yeniden belirledi. Resmi Gazete’nde yayınlanan karara göre, İstanbul 98, Ankara 36, İzmir 28 vekil sayısını artırırken, Bayburt’un 2 den 1’e , Ağrı’nın ise 5 den 4’e vekil sayıları düştü.

Yüksek Seçim Kurulu, aday olabilmek isteyen kamu görevlileri ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının en geç 26 Nisan Perşembe günü saat 17.00’ye kadar ayrılma dilekçelerini vermelerini istedi.

İşte illerin çıkaracağı milletvekili sayısı

YORUMLAR

  1. hamit dedi ki:

    BAYBURT’U YAŞANILABİLECEK ŞEHİR YAPMAK GEREKİR. BİR CAZİBESİNİN OLMASI GEREKİR. YAZLIK EV YAPACAKLARA BELEDİYE YA EV YAPACAK SATACAK YADA EV YAPMAK ŞARTI İLE ARSA VERECEK PROJESİYLE BİRLİKTE. İNSANLARIN TYP ÇALISMASI YERİNE MERKEZE YAKIN YERLERDE HAYVANCILIĞI TEŞVİK EDECEK ALTYAPI HAZIRLAMASI GEREKİR. ESENTEPEDE İNEK BAKIP SÜT SATANLARI YASAKLADI ADAMLAR EVLERİNİ İNEKLERİNİ SATIP GÖÇ EDİP GİTTİLER. AMA BOŞVERİN KÜÇÜK OLSUN İÇİNDE YAŞAYANLARIN OLSUN. ÖNCE ZİHNİYETİN DEĞİŞMESİ GEREKİR.

  2. Sinan dedi ki:

    Bayburt vatan olarak bunu hak etmedi ama şüphesiz millet olarak hak etmiştir. Neden mi?
    Bayburt’tan vatan haini çıkmaz bunu herkes bilir. Bayburtlu her zaman devletinin milletinin yanındadır. Bayburtlu devletin bekası için ne gerekiyorsa her şartta onu yapar. Bu nedenle senelerdir Bayburt’a tek çivi bile çakılmamış olmasına rağmen seçimlerde rekor oranla şu anki iktidarı desteklemiş ve tulum çıkarmıştır. İktidar zaten Bayburtlunun oyunu cepte görmektedir. Diğer şehirlerdeki Bayburtlular da aynı oranda oy kullanmıştır. Bunu herkes bilmektedir. Zamanında Van çok üzücü bir depremle neredeyse yerle bir olmuş akabinde Van’ın yeniden inşası için Bayburtlular da elinden geleni yapmış ve hükümet Van’ı neredeyse 1-2 yılda yeniden kurmuştur. Akabinde yapılan seçimlerde Van tercihini terör sevicilerden yana kullanmıştır. Sanırım siyasetçiler oyu cepte olan Bayburt’a hizmet etmeye gerek yok gözü ile bakıyorlar. Sanayi ve istihdam yatırımları yerine iş ve işçi bulma kurumundan harçlık dağıtmayı tercih edenler; çalışmak ve üretmek isteyen Bayburtluyu şehri terk etmek zorunda bırakmıştır. Sonuç ortada. Tekrar Gümüşhane’ye bağlasalar bence daha güzel olacak.

  3. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Taşıma suyla değirmen bu kadar döner…..
    Bu tablo karşısında bakanımız,vekillerimiz,iktidar,muhalefet,sivil
    toplum örgütleri,çok övündüğümüz Bayburt’lu bürokratlarımız
    sayamadıklarımız , top yekun SINIFTA KALDIK….
    Her seçimden sonra ,defalarca yazdık iki vekil düzenlemesi
    siyasilerimizin ilk görevi olmalıdır…Gittiler unuttular…!
    Bir il en az iki vekille temsil edilir… KANUNLA düzele bilirdi,
    hiç gayretimiz oldu mu..? veya duyan oldu mu…?
    Hukuk yönüyle ele aldığımız da ,rekabet yok, temsilde adalet yok.
    muhalefetin on dört bin oyu ,boşa gitti..Seçimler şenliktir,bayramdır
    onu da elimizden aldılar, heyecanda kalmadı…
    Bayburt şimdi (gayri resmi) ,tek il olarak ,dar bölge seçim sistemi
    yaşayacak,bir fazla oy alan ,vekili kazanacak, HUKUKA,İNSAN
    HAKLARINA aykırı olduğu aşikar, maalesef anlatamadık…
    Ayrıca Bayburt’a iki ,üç vekil ne lazım, bir tane bile çok diyenleri
    kınıyorum…Kendimize hakaret etme, küçültme yakışmıyor…
    Normal seçim olsa belki iki vekili kurtarırdık, erken seçimin ilk
    kaybedeni BAYBURT oldu..
    EVET BAYBURT ,HİÇ BİR İKTİDARDA BU KADAR GÜÇLÜ DEĞİLDİ
    ANLAŞILIYOR FERT VE MAKAM OLARAK GÜÇLÜYÜZ….
    Biz de hayırlı olsun diyoruz……Selamlar….