Dolar 32,4649
Euro 34,8352
Altın 2.421,86
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Yağmurlu
Bayburt
16°C
Yağmurlu
Per 16°C
Cum 15°C
Cts 13°C
Paz 12°C

YSK Açıkladı: Bayburt 1 Milletvekiliyle Temsil Edilecek

YSK Açıkladı: Bayburt 1 Milletvekiliyle Temsil Edilecek
27 Mart 2021 16:45 | Son Güncellenme: 27 Mart 2021 16:50
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı 31 Aralık 2020 tarihindeki nüfus verilerini esas alarak ilan edilen 2020 yılı nüfus bilgilerine göre, Bayburt 1 milletvekili ile temsil edilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan YSK kararında, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’nun 5. maddesinde, seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının YSK tarafından genel nüfus sayımı sonuçlarının açıklanmasından itibaren en geç 6 ay içinde tespit edilerek duyurulacağı hükmü yer alıyor.

31 Aralık 2019 tarihinde Bayburt’un nüfusu 84 bin 843 kişi olurken, yapılacak olan seçimlerde 2 milletvekili ile temsil edilme şansı doğmuştu. Ancak  31 Aralık 2020 nüfus verilerine göre 2 bin 933 kişi azalarak toplam nüfus 81 bin 910’a düştü. Bayburt’un çıkaracağı milletvekili şansı 2’den 1’e düşerken, Mersin’in çıkaracağı milletvekili sayısı 12’den 13’e ve Tunceli’nin çıkaracağı milletvekili sayısı bir artarak 1’den 2’ye çıktı. İstanbul’un çıkaracağı milletvekili sayısı ise 98’den 97’ye düştü.

 

YORUMLAR

  1. Adem dedi ki:

    Bayburtun kaderinde var delikanlı evleniyo is yok güç yok ister istemez bayburttan ayriliyo şayet yöneticiler is sorununu çözseydiler dışarıya göç sorunu olmazdı 50 senedir bu işe çözüm bulamadılar bayburtumuz sahipsiz gelen hiçbir yönetici halkı düşünmedi ondan sonra vay efendim nüfusumuz az kaydınızı bayburta alın falan filan bunu düşünüp ona göre hareket edilmeli ilerisinde dahada kötüsü olabilir

  2. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Adaletsizlik, hukuksuzluk ne derseniz deyin, 81 il içerisinde ,dar bölge seçim sistemi modeliyle vekil seçiyoruz.. Mantık olarak ta, hukuken de yanlış, tabi ki pandemiden dolayı öğrenci olmadığından vekil sayımızda düşmüş ola bilir.. Maalesef buna başta AKP iktidarı olmak üzere, kimse çözüm getirmek istemedi…Her il en düşük 2 vekille temsil edilir diye yasayı düzenleyeceksin , 2 olan 3, üç olan 4 veya eksile bilir…Ne yazık ki , bana göre sonbaharda seçim olma ihtimalide yüksek, ne olacak…? muhalif en az 15-16 bin oy , boşa gidecek…
    Acilen çözüm aranmalıdır….

    Not- 2 vekille veya 10 vekille temsil edilsek ne olacak diyen zihniyeti de kınıyorum…, Kendine ve Bayburtluya hakaret ediyor, farkında değil…. (!)

    1. Hakan dedi ki:

      “Kiniyorum” ne demek ?? Sizin gibi düsünmeyenlere bu sekilde mi karsilik veriyorsunuz ?.. Özellikle su “Not” kismi tam bir facia!
      Vekil sayisinin göreceli ne faydasi olmus ki Bayburt`a acaba?.. Gündüz vakti herhangi bir tepeden sehre bir bakin… Sehir degil, harabe. Sanki elli sene hicbirsey yapilmamis, terkedilmiste tekrar geri dönülmüs havasi veriyor insana.Bu sorunu “Vekil Sayisi”na bagliyorsaniz söyleyecek söz yok.

      1. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

        Hakan rumuzlu bey, Cevabınız hezeyanlarla dolu… Anlamış değilsiniz…. (!) anlaşılıyor ki eski yorumlarıma da cevap veriyorsun… Evet Bayburt’a bir şey yapılmadı , BELEDİYECİLİK adına, her kes duysun… Hiç bir şeyi vekil sayısına bağlamadım , dön bir daha oku, kimleri kast ettiğimi belki anlarsın….Lütfen kimseden çekinme ,adını soyadını yaz ki daha net cevap vereyim, samimi olduğunu anlayım… yoksa ifadelerinin hiç bir hükmü yok…