Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 16°C
Per 14°C

YRP Genel Sekreteri Suat Pamukçu istifa etti

YRP Genel Sekreteri Suat Pamukçu istifa etti
21 Şubat 2024 13:56 | Son Güncellenme: 21 Şubat 2024 14:11
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu kurucuları arasında yer aldığı partiden ‘kuruluş ilkelerine bağlı kalmadığı’ gerekçesiyle partiden istifa ettiğini açıkladı.

Suat Pamukçu açıklamasında, “Partimizin son genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim” ifadelerine yer verdi.

Pamukçu, ayrıca aday tespitinde partinin temel görüşü yerine ‘oy hesabı yapıldığını’ ve inançlarıyla uyumlu olmayan kişilerin aday olarak gösterildiğini söyledi.

Bayburt eski milletvekili olan Pamukçu’nun yaptığı açıklama şöyle:

Pamukçu’nun istifa açıklamasının tamamı şöyle: “Kurucusu olduğum partimizin son genel seçimlerden sonra kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim. Bugüne kadar aklıselimin avdet edeceğini ümitle bekledim.

Mahalli seçimlerle ilgili aday tespitlerinde de partimizin temel görüşü yerine oy hesabı yapıldığını ve inancımızla uyumlu olmayan adayların gösterildiğini görmek beklentimizin boşuna olduğunu göstermiştir. Bilvesile partimizden istifa ettiğimi saygıyla bilgilerinize sunarım”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Hakan dedi ki:

    Fatih Erbakan ı seviyoruz sadece Erbakan’ın oğlu olması hasebiyle değil kendini yetiştirmiş millî görüş prensiplerini tam anlamıyla özümsemiş bir lider olduğu için seviyoruz AKP’den bıktık artık bu seçimlerde yrp desdek vererek bunu göstereceğiz

  2. Numan Erengil dedi ki:

    Dostları Şeref Malkoç ve onun damadı zamanın Adalet Bakanı Abdülhamid Gül den ailevi işlerini hal yolunda, bir hayli istifade etmiştir, Fatih Erbakan’nın ittifaka dahil olmasında çok emek sarfetti ve Milletvekili olarak muradına erdi. Bu seçimde Fatih Erbakan ters köşe yapınca, AKP ye hulus çakmak için istifa etmesi gerekirdi ve etti. Şimdi İstanbulu ihya eder…

    1. Recep dedi ki:

      Fatih erbakan ak parti sayesinde vekil oldu eğer ittifaka dahil olmasaydı %3 oyla vekil çıkaramayacağını heralde biliyorsundur. Suat pamukçuda ak parti sayesınde yani cumhuriyet ittifakına dahil olduğu için vekil oldu. Yani milletvekili çıkarmak için en az %7 Türkiye geneli oy almak gerekiyor. Ancak bir ittifaka dahil olursan % 7 oranı aranmıyor. Fatih erbakan çakallık yaptı meclise girmek için genel seçşmlerde cumhur ittifakına dahil olup meclise girdi. Sonra da işi bitince ak parti artıklarını her yerde belediye başkan adayı yaptı. Bu da onun şahsiyetini gösteriyor.

  3. Vatandaş dedi ki:

    Partini,eleştir, tenkit et, istifa etmek kadar yanlış bir şey olamaz, o partinin insanları seni, dava adamı bilmiş, koca Türkiye de ,İstanbul’dan M.vekili yapmış, başkasını yapamaz mıydı ?, kimse yok muydu ? bu iltifata, saygıya layık olmayı bilmek lazımdı, maalesef,ahlaki, etik olmadı..

    1. Fatih Ergili dedi ki:

      Acı bir durum, haklısın. Men dakka durumları. Her zaman zordur sindirme. Başarılar.