Dolar 32,5357
Euro 34,8936
Altın 2.486,79
BİST 9.564,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Ünlü Ressam Peker’den Baksı Müzesi Değerlendirmesi

Ünlü Ressam Peker’den Baksı Müzesi Değerlendirmesi
26 Mayıs 2015 22:40 | Son Güncellenme: 31 Mayıs 2015 22:50
A+
A-

Ünlü ressam Mustafa Peker Baksı müzesinin ziyaret ettikten sonra Bayburt Medya Kameralarına düşüncelerini açıkladı.

Peker, “ Şehirden uzak kırsal bir kesimde tüm yokları içerisinde barındıran bir köyde böyle devasa bir müzenin yapılmış olması ve bizlerinde bunu görmüş olmamız büyük bir mutluluk verdi bana. Bundan sonrası gelecek için hizmet edecek kişilerin, turizmi buraya çekip halka ve gençliğe bir takım bağışlarda bulunmaları ve bunlarla öğrencileri okutarak yoksul insanların zekasını geliştirme yolunda gayret sarf etmeleri gerekir.

Müzenin kurucusu olan Hüsamettin Koçan’ı kutlamak gerekir. Burada gördüğümüz heykeller dışarıdan veya başka ülkelerden gelmiş olabilir. Bunların yorumları bizlere aittir. Halkımızı benzer görüntülere alıştırmamız gerekir. Sanatçılardan birkaç resim veya heykeli bağış alarak burada sergileyebilirler. Bunu yaparken sanatçılarda bu vesile ile buraya katkı sağlamış ve isimlerini de yaşatmış olurlar.

Ben yıllarca mesleğimi icra etmeye çalıştım. Avrupa ülkelerinde yüzlerce sergi düzenledim. Şuanda Almanya’da ve Hollanda’da sergilerim ve çalışmalarım devam ediyor. Ben resim öğretmenliğinden emekli oldum ama sanat olayının emekliliği yoktur. Sanatçının gözleri kapanana kadar mesleği devam eder. Ama sanatçının değerinin kimler nasıl değerlendirir onu bilemem.Ayrıca sanat olayını ucube olarak değerlendirenlerin burayı gördükten sonra akıllarını başlarına almaları gerekir diye düşünüyorum.”dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=6O4DlJqNDMg

1 2 3 4

YORUMLAR

  1. GÜLGÜN dedi ki:

    Bayburt da böyle bir müzenin açılmış olması sanata verilen değerdir .Sanatla uğraşan ve ilgilenen insanların da hem zekası açılır hem de ufku genişler. küçük bir çocuğun ilk yaptığı şey resimdir. Çocukların zekaları resim yaparak gelişir. Ama ne yazık ki bazı aileler resim yapıp ne olacak dersine çalış diyerek ,çocuğun hem hevesini kırarlar hem de zekasının ve hayal dünyasının altüst olmasına neden olurlar. Sanattan ve sanatçıdan zarar gelmez.

  2. hakan dedi ki:

    “..yoksul insanların zekasını geliştirme yolunda gayret sarf etmeleri gerekir.”
    Bu neyin kafasi?…Bayburt`u Batililastirma adina, icine düstügünüz bu dehlizde bogulamizi ümit ediyorum!