Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Az Bulutlu
Bayburt
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Tuzcuzade Mahallesinde Kentsel Dünüşüm Çıkmazı!

Tuzcuzade Mahallesinde Kentsel Dünüşüm Çıkmazı!
7 Temmuz 2022 07:41 | Son Güncellenme: 7 Temmuz 2022 08:39
A+
A-

Tuzcuzade Mahallesi Odasında toplanan mahalle sakinlerine kentsel dönüşüm hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bilgi verildi.

Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda Mahalle Muhtarı Kamil Algan, mahallenin bir bölümünde yapılması düşünülen kentsel dünüşümün mahalle sakinlerinden birisini dahi mağdur edecek olursa bu projeye karşı çıkacaklarını ifade etti.

Bayburt Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Saka, Tuzcuzade Mahallesinde bakanlık tarafından başlatılan kentsel dönüşümü proje üzerinden detaylı bir şekilde mahalle sakinlerine anlatmaya çalıştı.

Proje içerisinde yeri bulunan mahalle sakinlerinin tamamına yakını kentsel dönüşüm konusuna sıcak bakmadığını dile getirirken, il müdürü Saka ise yer sahiplerinin itiraz etme haklarının olduğunu, ancak üçte ikisi onay verdiği takdirde projenin gerçekleşebileceğini dile getirdi.

Yaklaşık 1 saat süren ve kafaları karıştıran soruların büyük bir bölümünün cevaplandığı toplantının görüntülerini detaylı bir şekilde videoda izleyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  1. Cuma dedi ki:

    Bu kentsel dönüşüm hikayeleri bu insanları oyalamaktan , memleketi geri götürmekten başka birşey ifade etmiyor, eski sanayide o kadar toplantı yapıldı sonuç alınamadı Veysel mahallesinde yapıldı sonuç alınamadı. Şayet bu bölgeler imara açılsaydı şimdikinden çok daha iyi bir durumla karşı karşıya olacaktık. Bir de şu konu çok önemli şu kadar yere şu kadar para veya daire, bunu kim belirliyor çevre şehircilik il müdürlüğü bu rayiç bedeli belirliyorsa bayburtttaki arsa fiyatlarından bi haber yaşıyorlar belli ki bu müdür bu işlerin üstesinden gelemiyor her bölgede halk rayiç bedellerden muzdarip o zaman bu işi becerecek birileriyle yola devam edelim…