Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Türkiye’nin ilk elektronik devre kartı üreten fabrikası Bayburt’ta açıldı

Türkiye’nin ilk elektronik devre kartı üreten fabrikası Bayburt’ta açıldı
8 Mart 2024 23:47 | Son Güncellenme: 9 Mart 2024 10:53
A+
A-

Bayburt Organize Sanayi Bölgesinde Türkiye’nin ilk ve tek elektronik devre kartı üretimini gerçekleştirecek olan Bayelektrosan Elektronik Devre Kartı Üretim Fabrikasının açılışı törenle yapıldı.

Bayelektrosan Elektronik Devre Kartı Üretim Fabrikasının açılışı, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Belediye Başkanı  Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Bayelektrosan Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Zeze, siyasi parti ve stk temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.  

Organize Sanayi Sitesi’nde kurulan fabrikanın açılışında yapan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, “Bugün burada genç bir girişimci, yürekli bir hemşehrimizin emeğini ortaya koyarak şehrimize kazandırdığı bu fabrika, bizim gurur kaynağımız oldu. Bu tesisi Bayburt’a kazandırmalarıyla çok mutlu olduk, gurur duyduk. Kendilerini yürekten kutluyorum. Bayelektrosan firmasının şehrimizde faaliyete geçmesi Bayburt için çok kıymetlidir. Fabrikanın faaliyet alanları içerisinde üretilen ürünler; askeri savunma endüstrisinden havacılık ve uçak endüstrisine, uzay endüstrisinden otomotiv sanayine, tıp endüstrisinden telekominikasyon olmak üzere birçok alanda ülkemiz için büyük bir kazanım oluşturacaktır. Dışa bağımlılığı ortadan kaldıracaktır.” diye konuştu.

Pekmezci, Bayburt’a yaptığı hizmetlerden dolayı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ve Türkiye’nin ilk ve tek elektronik devre kartı üreten fabrikayı şehre kazandıran Bayelektrosan Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Zeze’ye teşekkür etti.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Misafir dedi ki:

    İlk değil, Odak Pcb firması vardı zaten ama hayırlı olsun 2. PCB üretim firmamız.

  2. Misafir dedi ki:

    Çok güzel bir haber ve gelişme.Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

  3. Umut Özkan dedi ki:

    Tebrikler başarılar..

  4. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

    Daim olsun hayırlı olsun.

  5. cann Demiray dedi ki:

    BAYBURTA YAKISIR GEC OLDU BOYLE YATIRIMLAR BAYBURTUN GELECEGI IS SIZLIK ANCAK BOYLE KALICI YATIRIMLARLA MUMKUN HAYIRLI OLSUNN

  6. Kenan sever dedi ki:

    Çok güzel bir yatırım..İnşallah başarılı olur..

  7. GÜRSEL KARAPINAR dedi ki:

    Ülkem, memleketim adına duygulandım, gurur duydum, Allah sayılarını artırsın, genç girişimci, iş adamı Bayelektrosan yönetim kurulu başkanı Sayın Yavuz ZEZE bey kardeşimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.. Allah yar ve yardımcısı olsun…Selamlar..