SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Bayburt Medya Haberler, Son Dakika Haberleri, Haber-Analiz, Video

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa » Gündem » Türkiye’de 111 yıldır faaliyet gösteren petrol devi tası tarağı toplayıp çekildi

Türkiye’de 111 yıldır faaliyet gösteren petrol devi tası tarağı toplayıp çekildi

Yayınlanma:
Türkiye’de 111 yıldır faaliyet gösteren petrol devi tası tarağı toplayıp çekildi

Türkiye’de tam 111 yıldan bu yana faaliyet gösteren Petrol devi tüm faaliyetlerini sonlandırdı. Terminal operasyonlarını tamamen kapatan Petrol devi, Türkiye’den çekildi.

BP, Türkiye pazarından tamamen çekilme kararı almıştı. 111 yıldan bu yana Türkiye pazarında faaliyet gösteren dev petrol şirketi artık tüm fabrikalarını ve tesislerini kapattı.

BP Türkiye’den neden çekiliyor?

BP son dönemlerde dünya genelinde Sürdürülebilir enerji çözümlerine odaklanıyor. Bu sebeple de birçok ülkede faaliyetlerini durdurma kararı almıştı. BP’nin Türkiye’den çekilme kararının da bu sebeple alındığı öğrenildi.

Petrol Ofisi ile anlaşma yaptı

BP, Türkiye’den çekilme kararı aldıktan sonra Petrol Ofisi ile bir satış Anlaşması gerçekleştirdi. Bu anlaşma doğrultusunda BP’nin Türkiye’deki tüm istasyonlarının adı değişecek.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Petrol Ofisi Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Abbasoğlu “Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını sektöre referans teşkil edecek bir işlemle karşılamaktan ötürü çok mutluyuz.” Dedi.

İlgili Haberler