Dolar 32,5668
Euro 34,9970
Altın 2.425,42
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 21°C

Türkiye Bayburtlular Federasyonundan Yunan Vekile Sert Tepki

Türkiye Bayburtlular Federasyonundan Yunan Vekile Sert Tepki
2 Şubat 2020 12:33
A+
A-

Türk bayrağını yırtma hadsizliği gösteren Yunan vekile, Türkiye Bayburtlular Federasyon’undan siyah çelenkli tepki.

Avrupa Parlamentosu’nun Brüksel’deki Genel Kurulunda, kağıda basılmış Türk Bayrağını yırtarak hakaret içeren ifadeler kullanan Yunan milletvekili Ioannis Lagos’a bir tepki de Türkiye Bayburtlular Federasyon’undan geldi.

Devletimize yan gözle bakan ve ihanet eden hangi millet ve devlet olursa olsun Türkiye Bayburtlular Federasyon’un olarak devletimizin yanında ve hainlerinde karşısında olacağız ifadelerini kullanan Türkiye Bayburtlular Federasyon’u Başkanı Hasan Saka şunları söyledi:

“ Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bayrağını yırtanın sınırlarını yırtarız. Tarlamızı taşlayanın tohumunu sökeriz. Ey Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan, aklını başına al 10 milyon nüfusunla 400 milyon Türk’e nasıl kafa tutuyorsun. Senin aklını başından alırız. Bizler Türkiye olarak bütün milletlerin huzurlu bir şekilde yaşamasından yanayız. Yunan milletvekili sana sesleniyorum. Türkiye’ye sığınan 5 milyon göçmene sahip çıktığı için teşekkür etmen gerek. 1996 yılında Kıbrıs’ta Türk bayrağını indiren Yunan bir militanın ne hale getirildiği dün gibi hepimizin gözleri önündedir. Bunu şımarık yunan milletvekiline hatırlatmak isteriz. Bir başka ülkenin bayrağını yırmak bizlere yakışmaz. Ama şunu bilmeleri gerekir ki, ne Avrupa nede Amerika bu şımarık yunan milletvekiline sahip çıkamayacak ve eninde sonunda bir bedel ödeyecektir.

Bu vesile ile bizleri burada yalnız bırakmayan dernek yöneticilerimiz ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Şuan yanımızda bulunan 1974 Kıbrıs Gazisi ve Eskişehir Bayburtlular Derneği Başkanı Gazi Giyam Bayram ağabeyimizle birlikte Yunanlılara Kıbrıs’ı hatırlatarak siyah çelengimizi Yunanistan konsolosluğu önüne koyuyor ve Yunanistan ve bu hadsiz milletvekilini protesto ediyoruz” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=gFTRPLQN67o

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.