Dolar 32,5158
Euro 34,6976
Altın 2.489,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 20°C

Türk Kızılay gönüllüleri bayramda sokak sokak dolaşıp maske ve ekmek dağıttı

Türk Kızılay gönüllüleri bayramda sokak sokak dolaşıp maske ve ekmek dağıttı
25 Mayıs 2020 21:50
A+
A-

Türk Kızılay Bayburt Şubesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla mahalleleri dolaşarak insanlara maske ve ekmek dağıttı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 günlük bayram süresince sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde Kızılay Bayburt Şubesi üyeleri 5 ekip halinde mahalleleri dolaşıp isteyen herkese maske ve ekmek dağıtımı gerçekleştiriyor.

Çilçil Konutlarında Kızılay ekipleri maske ve ekmek dağıtırken kızılay gönüllüsü Hasan Türkoğlu yaptıkları faaliyetle ilgili şunları söyledi:

“Kızılay Bayburt Şubesi olarak sokağa çıkma yasağının ilk gününden itibaren sokak sokak gezerek insanların maske ve ekmek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bazen tüp ve buna benzer acil ihtiyacı olan yaşlılarımızın da ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştık. Beş ekip olarak şehrin bütün mahallelerini dolaşarak bu hizmeti veriyoruz. Şuana kadar yaklaşık 5 bin ekmeği ücretsiz olarak dağıtmış bulunuyoruz. Ayrıca evlere 30 bin maskenin dağıtımını da yarın itibarıyla tamamlamış olacağız. Amacımız bayram sonrası insanlarımız rahat bir şekilde sokaklara çıksınlar ve maskelerini takarak rahat bir şekilde alışverişlerini yapabilsinler diye ” şeklinde konuştu.

Kızılay aracının geldiğini gören vatandaşlar evlerinden çıkarak maske ve varsa ihtiyaçları ekmeklerini alabildiler. Kızılay’ın yapmış olduğu bu hizmetten dolayı vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirip teşekkür ettiler.

https://www.youtube.com/watch?v=SKyZy5ks8K4

YORUMLAR

  1. halil pala dedi ki:

    valla biz bişey görmedik akşama kadar kapının önündeydim …yine bir bayburt klasiği

  2. KÜLTİGİN dedi ki:

    NERDE DAGITILMIŞ DA KİMSENİN HABERİ OLMAMIŞ.