Dolar 32,5841
Euro 34,8168
Altın 2.414,07
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 25°C

Türk Bayrağı talebini Vefa Sosyal Destek Grubu yerine getirildi

Türk Bayrağı talebini Vefa Sosyal Destek Grubu yerine getirildi
23 Nisan 2020 17:35 | Son Güncellenme: 24 Nisan 2020 04:21
A+
A-

Bayburt’ta ikamet eden ve eşinin Suriye’de görevli olduğunu belirten S.Ö.’nün Vefa İletişim Hattını arayarak 23 Nisan’da çocukları için talep ettiği Türk Bayrağı Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından aileye teslim edildi.

İçişleri Bakanlığının Kovid-19 salgınına yönelik tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ikametlerini terk etmeleri sınırlandırıldı. İkametinden çıkamayan vatandaşlar için ülke genelinde olduğu gibi Bayburt’ta da Vefa İletişim Hatları oluşturuldu. Vatandaşlar Vefa İletişim Hatlarına ait belirlenen numaralar üzerinden Vefa Sosyal Destek Gruplarına ulaşarak taleplerinin karşılanması noktasında yardım talep edebiliyor.

Bayburt Valiliği koordinesinde her gün yüzlerce çağrıya yanıt veren Vefa İletişim Hattı’na bu kapsamda gelen bir talep diğerlerinden oldukça farklıydı. Hattı arayarak eşinin Suriye’de görev yaptığını ve sokağa çıkamadığını belirten S.Ö. isimli vatandaş, 23 Nisan’da çocukları için Türk Bayrağı istedi. S.Ö. “Beş ve iki yaşlarında iki oğlum var. Onlar içinde sokağa çıkma yasağı var. Eşim Suriye’de görev yapıyor. Evimizde Türk Bayrağı’mız yok bizim. Oğlum Türk Bayrağı için bugün çok ağladı. Acaba bize yardımcı olmanız mümkün mü bu konuda ?” ifadeleriyle talebini iletti.

İkili arasındaki görüşmede S.Ö’nün “Türk Bayrağı için çok ağlıyor. Herkes pencerelere bayrak astığı için yarın daha kötü olacak eminim. Babası burada olmadığı için fazla duygusal. Kusura bakmayın. Size de rahatsız ettim.” ifadeleri dikkat çekti.

Gelen çağrı karşısında önce şaşkınlık yaşayan çağrı merkezi görevlisi daha sonra adres bilgilerini alarak S.Ö.’nün talebinin karşılanmasını sağladı.

İşte O Bayrak talebi;

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.