Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 19°C

TÜİK Türkiye’nin en zengin ve en yoksul illerini açıkladı

TÜİK Türkiye’nin en zengin ve en yoksul illerini açıkladı
7 Aralık 2023 20:10
A+
A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılına ait İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. En zengin il İstanbul olurken, en yoksul il ise Bayburt oldu.

İl düzeyinde Gayrisafi Yurt İçi Hasıla hesaplarında son üç sırada 11 milyar 288 milyon TL ile Tunceli, 10 milyar 539 milyon TL ile Ardahan olurken 8 milyar 287 milyon TL ile Bayburt yer aldı.

Ortaya çıkan sonuçlarda kişi başı gelirin en yüksek olduğu ili 4 trilyon 564 milyar 280 milyon TL ile İstanbul oldu. İstanbul’un ardından, 1 trilyon 329 milyar 810 milyon TL ile Ankara gelirken 972 milyar 238 milyon TL ile İzmir üçüncü oldu.

Bir önceki yıla göre 2022’de en yüksek artış gösteren ilk üç il sırasıyla yüzde 21,8 değişim oranı ile Antalya, yüzde 21,4 ile Kırşehir ve yüzde 17 ile Kilis oldu. Bir önceki yıla göre en yüksek azalış gösteren üç il ise sırasıyla yüzde 9,4 ile Artvin, yüzde 9,5 ile Erzincan ve yüzde 11 ile Karabük olarak kayıtlara geçti.

Son sıradaki illerde kişi başına gelirde Van, Ağrı ve Şanlıurfa oldu. GSYH’de ise Tunceli, Ardahan ve Bayburt en alt sıralarda yer aldı.

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. MALKOÇ dedi ki:

    GAYRİSAFİ MİLLİ HASILADAN BAHSEDİLİYOR YORUMCULAR NE AZDIĞININ FARKINDA DEĞİL GELİŞTİRİN KENDİNİZİ

  2. Hakan dedi ki:

    Okuduğunu anla(ya) mayanlarda bugün. Resmi verilere göre kişi başı baz alınarak yoksulluk belirlenir. Zaten haberde de en yoksul illerin Van, Ağrı ve Şanlıurfa olduğu belirtilmiş. Asıl mesele ülkedeki kayıt dışı para. Çünkü bu 3 il de kaçakçılığın tavan yaptığı iller. Maalesef hırsız içerden olunca kapı da kilit tutmuyor.

  3. Levent dedi ki:

    Bayburtmu yoksul neye göre kime göre herkesin evi var arabası var dışarda arsaları yatırımları var bu kadar piknik yapıp mangal yapmayı seven zevkine düşkün çalışmayıp yatmasına göre çok çok zengin milletin neleri var ayakkabı boyacısında bile dolar var neyin hesabındasınız

    1. Üsame Durmuş dedi ki:

      Çıkarsın telefonlarınıda göstersinler çoğunda kıtlanmış elma logosu var.Kahvaltıda yağ lor da yiyorlar.Makarna tüketiminde italyanlarla yarışıyorlar.Bu değirmenin suyu nerden geliyor,tabiki 40 çeşmelerden.Yoksa bu varlık dolu hayatı yaşamak ne mümkün.İmf ye kredi vermek gibi büyük planları olanlarda var.Ayakkabı boyacısı dolarları merkez bankası rezervlerini yükseltmek için saklıyor.Yatarak para kazananları Dünya Sağlık Örgütü fonluyor,deneysel çalışmaların getirisiyle geçiniyorlar.Sizin kadar olmasada sanırım yeterince saçmaladım.

  4. Vatandaş dedi ki:

    Bunu şehri yönetenlere anlat

  5. asuman Uz dedi ki:

    Rekorların şehri Bayburt