Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C
Çar 18°C

TEÇ-SEN 3600 Ek Gösterge İstiyor

TEÇ-SEN 3600 Ek Gösterge İstiyor
8 Şubat 2024 17:21 | Son Güncellenme: 8 Şubat 2024 17:22
A+
A-

TEÇ-SEN Bayburt Şubesi Başkanı Selami Birgül, verilen söz yerine gelsin. 1.dereceye 3600 ek gösterge kanun teklifi bir an önce meclise gelsin ve adalet tecelli etsin dedi.

Selami Birgül’ün yazılı basın açıklaması şöyle:

“02 Temmuz 2022 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen yasa ile öğretmenlerimiz, asker ve polislerimiz, din görevlilerimiz ve hemşirelerimiz başta olmak üzere 2.5 milyon kamu çalışanı 3600 ek gösterge kapsamına alınmıştır. Yıllardır bu yasayı bekleyen kamu çalışanları adına büyük bir müjde olan 3600 ek gösterge düzenlemesi, yönetim kademesinde olan şeflerimiz, teknik personellerimiz, memurlarımız ve yardımcı hizmetler sınıfımız açısından da eksik kalmıştır. hayal kırıklığı yaratmıştır.

Hala meclise gelmedi

14 Mayıs 2023 cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçimlerinden önce Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1. dereceye gelen tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verileceği sözüne rağmen, çalışma bakanı tarafından kanun teklifinin hazır olduğu söylenmesine rağmen ve toplu sözleşme masasında mutabakat altına alınmasına rağmen bugüne kadar meclise getirilmemiş olmasını kabul etmiyoruz.

1.Dereceye gelen her kamu çalışanına 3600 ek gösterge sözünün tutulması için bugün çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı önünden bir defa daha sesleniyoruz.

Kamuda görev yapan şefler olarak, teknik personeller olarak, memurlar olarak, yardımcı hizmetler sınıfı olarak sesleniyoruz. verilen söz yerine gelsin. 1.dereceye 3600 ek gösterge kanun teklifi bir an önce meclise gelsin ve adalet tecelli etsin.”

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Ayhan Beyhan dedi ki:

    Uzattı yönetim bu kadar basit olan haklı olan bir düzeltme isteği 3600 hâlâ veriyoruz verdim verdik diye haberler yapılıyor 3600 cumhurbaşkanı nin söz verdiği bakanın bitirdik herşey hazır tamam dediği 1.dereceye gelen tüm memurlara verilecek zaten hakları olan bir istek niye hâlâ uzatıyor ve geciktiriyor hükümet oy verenler bir kez daha düşünün bunların her sözü yalan dolan

  2. 3600 mağdurları dedi ki:

    3600 ek gösterge bin an önce meclisi gelsin 1.derece memurlar kanun teklifini sabırsızlıkla bekliyor oyumuzu 3600 ek gösterge belirleyecek söz vermişti Cumhurbaşkanımız her şey hazır denmişti

  3. TARAFSIZ TARAFTAR dedi ki:

    Hiç kimse bu ülkede yaşayanların rafahı nasıl artar , adaletli ücret dağılımı nasıl olur derdinde değil. Herkes rakamsal artışların peşinde.. Bilinmelidir ki ücretlerde bu tür rekabet artış talepleri nihayetinde kimseye fayda getirmez. Sendikalar Yalnızca iktidarların vaatlerinin ve iktidar olma arzularının birer öznesi ve sonuçta meydanlarda talepkar failleri olurlar..

  4. Baloğlu dedi ki:

    Kesinlikle oyumu 3600 Ek gösterge belirleyecek