Dolar 32,5125
Euro 34,5573
Altın 2.493,09
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Parçalı Bulutlu
Bayburt
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 18°C

Taşeron İşçileri İçin Kadro Müjdesi Yolda

Taşeron İşçileri İçin Kadro Müjdesi Yolda
17 Mart 2016 10:27 | Son Güncellenme: 18 Mart 2016 20:33
A+
A-

21 Mart’a kadar TBMM’ye sevk edilecek düzenleme ile taşeron olarak çalışan işçilerin bir bölümü kadroya alınacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bakanlar Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Hükümet, asıl işlerde çalışan taşeronların kadroya alınmasını hedeflediklerini söyledi.

Yaklaşık 100-150 bine yakın taşeron işçinin bu düzenlemeden yararlanacağı tahmin ediliyor. Hükümet, alt işverenlik çerçevesinde asıl işlerde çalışanların kamuda istihdamına yönelik olmak üzere geçiş koşulları, süre ve uygulamaya ilişkin usul ve esasları belirleyecek. Hangi taşeron işçilerin kadroya alınacağı ile ilgili bir liste hazırlandı. Temizlik, güvenlik ve yemek gibi yan işlerin dışındaki asli işleri yapan işçilerin kadroya alınması hedefleniyor.

Ancak hükümetin son dakika sürpriziyle asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapmadan 600-650 bini bulan taşeron işçilerini kadroya alabileceği de konuşuluyor. Maliye bürokratlarının böyle bir tasarrufta bulunma ihtimalinin düşük olduğu kaydedilse de birçok yetkili, “Bu kişiler zaten kamuda çalışıyor” görüşünü ifade ediyor.

Haber Kaynak:Milliyet

 

 

YORUMLAR

  1. tuba dedi ki:

    benimde eşim 2senedir iş istıyor 3 tane cocugum var eşimin guvenlik sertifıkası var ama bayburtta torpili olan giriyor bizim torpilimiz yok ancak iş kurun yolunu gösteriyorlarbende cocuklarimin rzgi olan işi istiyorum.

  2. fadime dedi ki:

    benim eşimde 13 sene şirkette n okulda her şey yapiyordu fakat 15 tatilde cikış 3 ay tatilinde cikiş veriyorlardi ve yetmedigi için çikti oo zaman bizim ve çoçuklarımin hakkini kimmmm verecek hakkimizi helal etmıyoruz oo asgarı ucretle ikizlerımi ve oglumu buyutmeye çaliştik idare ederek bizde kaybolan hakkimizi istiyoruzzz iki senede iki ayda nasil kadro alinıyor haksizlikkk ev gecindiren erkekleri alın lutfenn sonra kadinlar olsunn biz hakkımizi nerde ariyacagiz lütfen yol gösterinnnnn.

  3. İkinci sınıf dedi ki:

    Temizlikçi ve güvenlikçiler bu ülkede 2. sınıf vatandaşlar. Malum biri yerleri siliyor(Lafa gelince ne yapıyor ki ? ) sizin pisliğinizi umursamadan yaptığınız pisliğinizi temizliyor, güvenlikçilerde (lafa gelince ne yapıyor ki? ) orada duruyorlar başka birşey yapmıyorlari size bir şey olsa hesabı onlardan soruluyor ihmalleri varsa hapse kadar gidebiliyorlar fark etmesenizde canınız önce ALLAH a sonra onlara emanet ama bu 2 sınıf nedense hep 2. sınıf vatandaş .. Arkadaşımda yazmış oylarınızıda kadroya aldıklarınızdan alırsınız çokda güzel yazmış.. Bende bir temizlikçiyim elhamdülillah alnımın terini silip kazanıyorum ekmeğimi ama şuda bir gerçek beni,benim gibileri siz ikinci sınıf sayarsanız oy zamanı 1. sınıf OY kullanırım.. !! ANLAYANA !!

  4. bayburtlu dedi ki:

    neden temizlikçi güvenlikçi diye ayrım yapılıyor anlamadım haksızlık bence.

  5. madur dedi ki:

    o zaman güvenlikçiden temizlikçiden oy beklemeyin … kadroya aldıklarınız verir oyu .