Dolar 32,5418
Euro 34,9429
Altın 2.426,49
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 26°C
Az Bulutlu
Bayburt
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C

Tarım İl Müdürlüğünden Kurban’a Özel Hizmet

Tarım İl Müdürlüğünden Kurban’a Özel Hizmet
4 Eylül 2015 10:40 | Son Güncellenme: 4 Eylül 2015 10:41
A+
A-

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Abdulkadir Karabulut yaklaşan kurban bayramı nedeni ile müdürlük olarak yapılan çalışmaları anlattı.

İl dışına Kurban götürecek olan çiftçilere tek elden 24 saat hizmet:

Karabulut şunları söyledi, ” Bildiğiniz gibi her yıl ilimizden büyük şehirlere kurban döneminde yaklaşık 8-10 bin adet kurbanlık hayvan sevki yapılmaktadır. Burada yetiştiricilerimizin hem hayvan alım-satım ve devir işlemlerini hem de sevk işlemlerini kısa sürede tamamlayabilmeleri için İl Müdürlüğü binamızın girişinde bütün resmi işlemlerin bir arada yapıldığı bir tek adımda hizmet birimi kurduk. Yetiştiricilerimiz pasaport, alım, satım, sevk gibi işlemleri tek elden yapabilecekler. Aynı zamanda mesai saatleri dışında hayvan sevki yapacak olan yetiştiricilerimiz için 24 saat nöbetçi personelimiz bulunacaktır. 

İl dışındaki derneklerle irtibata geçiyoruz

Kurbana yönelik besi hayvancılığı yapan yetiştiricilerimizden büyükşehirlerdeki kurban pazarlarına hayvan götürenlerin hayvanlarını daha kolay satabilmeleri için İstanbul Ankara gibi illerdeki Bayburt dernekleriyle irtibat kuruyoruz. Bayburt’tan bu şehirlere kurbanlık hayvan götüren yetiştiricilerimizin gittiği pazarların adresleri, iletişim bilgileri, hangi köyden ve ne kadar kurbanlık hayvan getirdikleri tek tek kaydedilmektedir. Daha sonra bu bilgiler bu illerde bulunan derneklerle ulaştırılmaktadır. Bu çalışma ile bu illerde yaşayan Bayburtluların kurbanlık hayvanlarını Bayburtlu yetiştiricilerden almalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Türkiye’de ilk defa kurban el rehberi hazırladık

Bu çalışma ile özellikle kurbanlık hayvan alacak olan vatandaşlarımızın Kurbanlık hayvan alırken, kesim esnasında ve sonrasında  kurban etlerinin muhafazası ve değerlendirilmesinde dikkat edilmesi gereken hem yasal hem de diğer hususları bir el kitabında toplayarak bunları ilgili yerlerde vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. İl müdürlüğümüzün web sitesinde de yer alan bu çalışma İl Müdürlüğü olarak bir ilk özelliği taşımakta olup vatandaşlarımız için çok faydalı olacağını ve Kurban döneminde olası birçok olumsuzluğu önleyeceğini düşünüyoruz.

 Organik Kurban sloganı ile Bayburt’tun adını duyurduk

3 yıldır yürüttüğümüz organik koyunculuk projesi var. Bu projede çok önemli mesafe aldık. Her yıl proje kapsamında özellikle Ankara kurban pazarlarında “Organik Koyun ve Organik Kurban” sloganı ile tanıtımlar yaptık. İlimizde koyun yetiştiriciliğine ilgi arttığı gibi özellikle organik yetiştiriciliğe geçiş konusunda yoğun bir talep alıyoruz. Bayburt’un mera alanlarının fazlalığı ve meralarının kirlenmemiş doğallığını koruyor olması Organik koyunculuğun daha iyi yerlere gelmesine vesile olacaktır.

Vatandaşlarımız için büyük önem taşıyan, yetiştiricilerimiz için ise bu önemin yanında emeklerinin ekmeğe dönüştüğü bir bayram olan kurban bayramının daha iyi geçmesi için İl Müdürlüğü olarak planladığımız çalışmalar devam etmektedir”.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.