Dolar 32,5641
Euro 34,7152
Altın 2.488,58
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Stutgart’ta Bayburtlular Pedal Çeviriyor

Stutgart’ta Bayburtlular Pedal Çeviriyor
16 Nisan 2018 20:42
A+
A-

Stutgart Bayburt Kültür Spor ve Dayanışma Derneği  tarafından üyelerin ve üye olmayan gurbetçilerin beden ve ruh sağlığını geliştirecek olanaklar hazırlamak ve onların fizik ve mopral eğitimleri ile ilgilenmek amaçlı “Haydi Gadam Spora” adlı yeni sosyal projesi olan bisiklet turuna ilgi gittikçe artıyor.

Her hafta sonu Beşir Çoşar yönetiminde pedal çevirme kararı alan yönetim, temiz bir çevre için bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak olduğunu ve ter Pazar günü tüm üye ve hemşehri olan dostları  dernek önünde beklediklerini belirttiler.

Spor ve Sağlık 

Bisikletin ılaşımda etkin ve güvenli kullanımı amacıyla halkın katılımını sağlamak olduğunu belirten Beşir Çoşar, “ İlk bahar geldi ve sağlıklı spora örnek olmak için kent içi ve doğa ortamlarında bisiklet turları düzenlemek sağlıklı yaşam için bisiklet turları çok önemli. “Haydi Gadam Spora” sloganıylas yola çıkarak gençlerimizi kapalı oturumlardan çıkarıp spor yapma alışkanlığını kazandırmak için farkındalık oluşturmak istedik. Biz temiz hava bol gıda diyoruz. Hadi sizde her Pazar bisikletinizi alın ve bize katılın” çağrısında bulundu.

Kardeşlik ilişkileri

Bir çok alanda faaliyetlere atılım yapan Stuttgart Bayburt Kültür Spor ve Dayanışma Derneği  gelecekte üyeleri arasında kişisel ve toplumsal ilişkilerin geliştirilmesi ve devam ettirilmesi için ileride tur, festival, gezi,şenlik,yarışmalar, yemekli toplantılar,konser eğlenceli etkinlikler ile vede spor faaliyetlerinin etkinkeştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını belirten Stuttgart Bayburt Kültür Spor ve Dayanışma Derneği Başkanı Yasin Ayışık, üyelerinin yaralanmaları ve boş zamanlarını değerlendirebilmeleri için yeni lokallerini açtıklarını ve burada sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra bisiklet ve çeşitli spor dalları yapmaktır. Hedeflerinin üyeler ve bireyler arasında dostluk, barış , sevgi ile kardeşliği geliştirmek olduğu bilinciyle bisikletin ve çeşitli spor dallarının gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

https://www.youtube.com/watch?v=gpg5z9oQ_J4

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.