Dolar 32,3258
Euro 35,1397
Altın 2.296,21
BİST 9.055,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Strese Karşı Doğal Tedavi

Strese Karşı Doğal Tedavi
9 Mart 2015 09:24
A+
A-

Çalışma hayatındaki veya özel hayattaki problemler, maddi sıkıntılar hayatımızda strese sebep oluyor. Yapılan araştırmalar kişilerin %75’inin orta ile yüksek seviyede stres altında olduğunu söylüyor. 

Uzmanlar, modern çağın hastalığına karşı yan etkisi bulunmayan, doğal yöntemler öneriyor. 

Okan Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, stresin neden olduğu rahatsızlıklar ile Refleks Terapi ve Manuel Terapi ile tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler açıkladı. 

İyi Stress, Kötü Stress 

“İyi stres ile kötü stresi ayırt etmekte fayda var. Çünkü iyi stres, günlük yaşantımızda yaşam kalitemizi artıran itici bir güçtür. Beynimiz karşımıza çıkan olayları tehdit olup olmadığına göre değerlendirir, savaş veya kaç cevabı verir. Karşılaşılan problemler büyüdükçe beynin olaylara karşı cevabı artar. Kendimizi sürekli tehdit altında ve stresli hissetmenize neden olur. 

Stressin Nedeni Ekonomik 

Amerika’da yapılan bir araştırmalara göre stresin temel kaynağı %72’lik bir oranla mali problemler. 

Stresin kaynağı arasında ikinci sırada ise iş gelmektedir. Diğer sebepleri ise aile ilişkileri ve genel sağlık sorunları olarak sıralanıyor. 

Hastalıkların Kaynağı Stress 

Stres genellikle hastalıkların oluşmasının en büyük kaynağıdır. Hastalık yapıcı etmenleri tetikleyerek hastalıkların oluşmasını hızlandırmaktadır. Uyku problemleri, kaygı ve depresyon ise stresin sebep olduğu hastalıkların başında gelmektedir. Stres kalp-damar problemlerinin, diyabetin,  yüksek kan basıncının, obezitenin, kalp krizinin en önemli nedenidir. İş yerindeki stresin kalp krizi riskini %23 oranında artırdığı bulunmuştur. 

Omurgamıza Stress Darbesi 

Stresin en önemli etkilerinden bir tanesi ise kas iskelet sistemimizde meydana gelmektedir. Israrlı boyun ağrıları, göğüs ağrısı, gece yarısı oluşan kas krampları, baş ağrısı, kas ağrıları hatta zaman zaman kaslarımızda meydana gelen seğirmeler günlük yaşantımızda maruz kaldığımız stresin bir sonucudur. 

Omurgamız vücudumuzdaki en dayanıklı organımızdır. Bütün vücut ağırlığımızı taşır, dik durmamızı sağlar. Bu kadar sağlam bir yapı stresin etkilerine karşı ne yazık ki savunmasızdır. Artan stresle kan dolaşımı etkilenir, yeterince oksijen ve besin alamayan kaslar görevini yerin getiremez. Omurga üzerine aşırı yük binmesine sebep olur. Sonuç; bel ve boyun bölgesindeki ağrılar ve tutulmalardır… 

Bunun yanı sıra yapılan çalışmalar stresli zamanlarda en fazla kalçadaki kaslarımızı sıkarak oluşan strese vücudun cevabı yönündedir. Zamanla devamlı kasılı kalan kalça kasları kalçada ağrıya neden olmakta ve bu ağrılar ilerleyen dönemlerde priformis sendromuna kadar ilerlemektedir. 

En Duygusal Organımız: İnce Bağırsaklar 

Vücudumuzdaki diğer bir hassas kas ise diyaframdır. Karın boşluğumuzda bulunan diyafram bütün karmaşık duygu durumlarından en çabuk ve en kolay etkilenen kasımızdır. Tıpkı kalça kasları gibi spazma girerek nefes alış verişimizde düzensizliğe neden olur. 

İnce bağırsaklar vücudumuzda bağışıklık sistemimizin merkezi olduğu kadar stresin en çok etkilediği vücudumuzdaki en duygusal organımızdır. Strese her insanın bağırsağı farklı reaksiyon gösterir. Kimileri hazımsızlık ve kabızlık çekerken, diğer grupta ise tam tersi sonuçlar görülür. 

Kaslar İçin En İdeal Tedavi: Manuel Terapi 

Günlük yaşamdaki stresiniz kaslarınızdan okunmaya başladığı anda sizin için en ideal tedavi yöntemi manuel terapidir. Uygun teknikler kullanılarak kaslardaki gerginlikler giderilir ve dolaşım yeniden düzenlenir. Böylece omurgaya üzerine binen yükler dengelenir ve kaslar ideal duruma getirilir. Tamamen elle yapılan bu yöntem hem doğaldır hem de yan etkisi yoktur. 

Sinir Sistemi İçin Refleks Terapi 

Stresin sinir sistemi üzerindeki etkilerden kurtulmak için ise Refleks Terapi en etkili yöntemdir. Yüzden, elden ve ayaktan yapılan uygulamalar ile vücutta genel gevşeme, iyilik hali ve yeniden doğmuş hissi oluşur. Özel noktalar verilen uyarılar ile hormonal sistem, kas iskelet sistemi, iç organlar ve bağışıklık sistemi aktive edilir. Uykuya dalma kolaylaşır, daha kaliteli bir uyku sağlanır. 

Kısa zamanda maksimum etki sağlayan bu tedaviler yoğun stres altında çalışan meslek gruplarında stresin olumsuz etkilerini ortadan kaldırır. Stressiz yaşam, aktif sosyal hayat için enerji ve daha mutlu bir özel hayat için elzemdir.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.