Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
19°C
Hafif Yağmurlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Şehrin Altında Bulunan Tüneldeki Gizemli Görüntüler…

9 Kasım 2015 21:27 | Son Güncellenme: 4 Aralık 2015 13:34
A+
A-

Bayburt Şehir Merkezi Şingah Mahallesinde yapılan alt yapı çalışmalarında tesadüfen bulunan tünel benzeri çukurun gizemli görüntüsü kafaları karıştırdı.

Şehir merkezinde yapılan şehir şebekesi su kazı işlemleri sırasında yaklaşık 10 metre derinliğinde çukurla karşılaşan işçiler, durumu yetkililere bildirmeleri sonrasında, Bayburt Belediyesinden ve İl Kültür Müdürlüğünden yetkililer gelerek kazı işlemini durdurdular. Bulunan çukurun incelenmesi için AFAD yetkililerinden yardım istendi. Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdür Müdür yardımcısı Bekir Kurtoğlu  bir ip yardımıyla çukur içerisine girerek yaptığı çekim ve incelemeler sonrasında söz konusu yerin bir tünele benzediği ve tünelin her iki tarafının kaya kitleleriyle kapandığını söyledi.

Kurtoğlu , Tünel içerisinde hastane yönünden gelen ve şingah kavşağına doğlu giden iki tunel olduğunu, ancak üst kısımlardan kırılarak düşen kaya parçaları nedeniyle ilerlemenin çok tehlikeli olduğunu belirtti. Ayrıca tünelin içerisinin güney kısmının tamamen pirince benzer kar beyaz ve açık kahverengi salkımlarla kaplı olduğunu ifade etti.

İl Kültür ve Turizm Müdür Müdür yardımcısı Bekir Kurtoğlu, bulunan tünelle ilgili bilgilerin ve tutulan raporun, Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğüne iletildiğini ve gerekli incelemelerin daha sonra yapılacağını söyledi.

Alt yapı çalışmalarında tesadüfen bulunan tünelin, bir ucunun Bayburt Kalesine çok yakın olması ve diğer bir ucunun ise Aydıntepe ilçesi  istikametini göstermesi, tesadüf olarak değerlendirilsede akıllara Aydıntepe yeraltı şehrinin devamı olan ve Bayburt Kalesine çıktığı kamuoyu tarafından konuşulan tünel mi ? sorusunu akıllara getiriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=pKRorNxZCT0

1 2 4 5 6 7 8 9 10

 

YORUMLAR

  1. Kayalı dedi ki:

    deliruh Senin mantığına göre Mısırdaki piramitler de yok 🙂 Mısırda bulunan Keops piramidi 12 ton ağırlığında iki buçuk milyon bloktan oluştuyor, Günde on blok yerleştirilmesi halinde yapımının 664 yıl süreceği söyleniyor.Al sana soru nasıl yapıldığını düşün işte.O zaman ne vinç var ne başka bişe.İnsanlar bundan bin yıl önce ağırlığı 12 ton olan blokları nasıl taşımış ve bu zirve noktasına nasıl yerleştirmiş.Hemde iki buçuk milyon tane.Tabi sende başkaları gibi kolaya kaçıp piramitleri uzaylılar yapmış diyebilirsin 🙂 🙂

  2. mahmut dedi ki:

    deliruh biraz mantıklı düşün bence insanoğlunun neler yaptığını görmezden gelme. senin gibi düşünenlerden bayburt bu halde zate. az memleketinze sahip çıkın. adam tek başına 500 metrelik tünel eşiyor ufacık çekiçle 3 senede buna mı şaşıryon. üstüne gidilmeli kültür ve turzm bakanlığı el atmalı olaya. tabi. yapılcak şu malesefki betonla kaptılcak bayburt bilinmeyen tarihi güzellerine..

  3. deliruh dedi ki:

    Allah aşkına arkadaşlar yapmayın… AYDINTEPE BAYBURT ARASI YAKLAŞIK 30 km…80 yıllarda 2 km lik zigana tüneli 4 yıl sürdü o da delici araçlarla,şimdilerde elmas uçlar ile KOP tüneli 3 yıldır hala ucu görülmedi… insan gücü ve kazma kürekle bu iş olur mu, çıkan toğrağı nereye koydular,kaç yıl sürer böyle bir YALAN komik oluyor… Acaba kaleden şehit Osman a neden tünel yapmamışlar… BİRAZ İNSAF

  4. yunus emre dedi ki:

    bu tarz yapılar kalelerin olduğu yerlerde olabiliyor. kaçış, gizli geçit , gibi bir çok amacı olabilir. sinop’un boyabat ilçesinde de ilk başlarda böyle göçüntü şeklinde olan sonradan yapılan restorastonlar içine girilebilen bir çok kale altı şehre inen tüneller mevcut. sinoptaki boyabattaki örneğini https://www.youtube.com/watch?v=H8CwRJclZvk adresinde kendi çekmiş olduğum mini belgesel de görebilirsniz.

    tünel güzergahları arkeolji kazılarında bulunan kişilerde mevcut olan yer altı radarları ile tespit edilebilir. inş. memleketimize gelir getirecek derecede bir yapıdır. saygılar sunuyorum.

  5. barış dedi ki:

    kesinlikle boş değil üzerine gidilmeli

  6. AKD dedi ki:

    Aynısını kışla çeşmesi giden yolun ortasında ” Kanal çalışması yaparlarken görmüştüm. Aynı duvar örüntüleri vardı ve girişi çok büyüktü. Keşke onuda gündeme getirebilselerdi.

  7. Ahmet dedi ki:

    Şingah mahallesinde gözetleme kulesine giden tünel olabilir.

  8. metin dedi ki:

    belki de yıllardır bahsedilen aydıntepe ile kalenin bağlantı tünellerinin bir parçasıdır.