Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Samsun’da, Bayburt’un Kurtuluş Gecesine Yoğun İlgi

Samsun’da, Bayburt’un Kurtuluş Gecesine Yoğun İlgi
18 Şubat 2019 22:42
A+
A-

Samsun Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından Atakum Sanat Merkezi’nde düzenlenen, Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl dönümü programı yoğun ilgi gördü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Samsun Merkez Büyük Camii İmam Hatibi Hamdi Demirbaş tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu.

Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Tali programda yaptığı konuşmasında, “Bu gururu bizlere yaşatan ecdadımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Bizler de inşallah bu vatanı bizlere canları pahasına vatan olarak bırakan ecdadımıza layık torunlar oluruz. Samsun’da yaşayan bütün Bayburtlu hemşerilerimize gecemize hoş geldiniz diyorum. Bu gecenin düzenlenmesinde başta Sayın Valimiz Osman Kaymak olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Bizleri bu gün bir araya getiren Rabbime hamt ediyorum diyen Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş yaptığı konuşmasında, “Şunu unutmamak gerekir ki, şehirlerin hafızaları vardır. İnsanlarda olduğu gibi milletlerin hafızalarını şehirlerinin hafızaları meydana getirir. Biz Bayburtlular olarak Allah’a sonsuz hamt ediyoruz, bu aziz şehrin hafızası hep güzelliklerle, kahramanlıklarla ve yiğitliklerle doludur. Bayburt ilini nüfusuyla veya yüz ölçümüyle değerlendirenler yanılmak durumundadırlar. Onun için Bayburt’u nüfusuyla ve yüzölçümüyle değerlendirmeyin. Bayburt Anadolu’da Türk tarihi ne kadar kadimse, Bayburt Anadolu’da Türk tarihi ne kadar eskiyse o kadar kadim ve eskidir.”dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü’ gecesine hoş geldiniz diyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu gecede aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Şehitlerimiz ve ecdadımız sayesinde Türkiye’nin her yerinde huzur, güven ve kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Allah tüm şehitlerimizi rahmet eylesin. Nice başka gecelerde huzur ve güven içerisinde beraber olmayı bizlere nasip eylesin. Bundan 101 sene önce dedelerimiz büyük bir kurtuluş savaşı verdiler. Ülkemiz yok edilmek istendi. Düşman güçleri bir araya gelerek ülkemizi bölmek ve parçalamak istediler. Arkadaşlar bu günlere kolay gelinmedi. Ben Tunceli ilinde üç yıl valilik yaptık. Türkiye’nin kurtuluş savaşı devam ediyor. Orada PKK ve FETÖ terör örgütü işbirlikçilerinin işbirliğine şahit oldum.” dedi.    

Ülkemizi bölmek isteyenlerin halen daha mücadelesine devam ettiğini ifade eden Vali Kaymak, “Bizim bunlara karşı vereceğimiz en güzel cevap birlik ve beraberliğimizdir. Ülkemizin sevgisinde birleşmek ve beraber olmaktır. Bu geceler de bizlerin birlik ve beraberliğimizi sağlamamıza vesile oluyor. Rabbim birlik ve beraberliğimizi muhafaza eylesin. Ben Bayburt Sancaktepe köyündenim. Samsun Valisi olarak görev yapıyorum. Zaman zaman bu gecelerin sayesinde ve diğer zamanlarda Bayburtlu hemşehrilerimle bir araya geliyorum. Bayburtlular inançlı insanlardır, vatanseverdir. Bayburt’tan hain çıkmaz. Bayburtlular kimseye yük olmadan üreterek ülkesine katkı yapmak isterler. O yönüyle biz Bayburtlular, Bayburtlu olmaktan her daim iftihar ederiz.” diye konuştu.

Bayburtluların bulunduğu ortamda Bayburtluları en iyi şekilde temsil etmesi gerektiğini söyleyen Kaymak,“Bayburtlular gerçekten vatansever insanlardır. Bu toplantılar kültürümüzü gençlere aktarmamıza vesile oluyor. Lütfen bir araya daha fazla gelelim. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Daha nice güzel ortamlarda, güzel günlerde buluşmak temennisiyle tekrar hoş geldiniz diyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Osman Kaymak, Samsun-Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği binasını derneğe hibe eden Akabe kömürün sahipleri Şemsi Antika ve Nurettin Burak’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, plaket verdi. Daha sonra halk oyunları ve tiyatro gösterisi sunuldu. Ardından sanatçı Sehlan Burak ve Muhsin Bayburtlu, Bayburt ve çeşitli yörelere ait türküleri seslendirdi.

Program sonunda Vali Kaymak, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’e plaket hediye etti. Ankara-Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Adnan Bayram ve Ankara Gölbaşı-Bayburtlular Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Yüksel Kaymak, Vali Kaymak’a Ankara taşından yapılmış bir isimlik takdim etti. 

Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl Dönümü programına ayrıca, 60. Hükümet Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Bayburt Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen, Bayburt Arpalı Belediye Başkanı Sadi Terzi, İstanbul-Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Hicabi Durmuş, Ankara-Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Adnan Bayram, dernek başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve çok sayıda Bayburtlu katıldı.

 

YORUMLAR

  1. Bayburt lu Salih dedi ki:

    Samsun Bayburt Derneği başta Başkan Hakan TALİ ve yönetim kurulu olmak üzere ,Samsun’da yaşayan Bayburt lu hemşehrilerimizi tebrik ediyor.Derneğe özellikle manevi katkılarını esirgemeden devam etmelerini temenni ederim,bu katkı bu gün ,bu yönetime olur,yarın başka yönetimlere olur. Çalışana üretene destek olunmalı, köstek değil

  2. Gurbetten dedi ki:

    Bu gecelerimiz, her yıl düzenli yapılırsa mükemmeliyete
    ulaşacaktır..
    Hakan tali başkanımı,yönetimini ve emeği geçenleri kutluyorum…
    Not:Deli kız inin geliyor oyunu rezaletten öte bir şeydi…!