Dolar 32,5098
Euro 34,9316
Altın 2.439,45
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 25°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
25°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 22°C

Samsun’da Bayburtlular derneğinin yeni binası törenle açıldı

Samsun’da Bayburtlular derneğinin yeni binası törenle açıldı
29 Mayıs 2022 00:15
A+
A-

Samsun’da Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yeni hizmet binasının açılış törenine yoğun ilgi vardı.

Samsun Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Tali, yaptığı konuşmada yeni hizmet binalarına destek verenlere teşekkür etti. Derneğin Onursal Başkanı olan eski Samsun Valisi Osman Kaymak ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Törende konuşan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci “Kuzey Karadeniz dağlarının eteklerinde bir yayla şehrinden, tarih ve kültür kokan bir şehirden yüreğimizin sıcaklığıyla 19 Mayıs’ın, milli mücadelenin başladığı bu kahraman şehre selam ve sevgi iletiyoruz. Baba ocağını terk edip buralara kadar gelen hemşehrilerimiz var. Yıllar önce gelmişler artık Samsun’un bir parçası olmuşlar. Samsun’un kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlıyorlar. Onların varlıklarıyla gurur duyuyoruz. Bizler Bayburtlular olarak Türkiye’nin neresinde olursak olalım, birbirimizle dayanışma ruhunu her zaman ortaya koyduk. Elimizden geldiği kadar milli ve manevi değerlerimiz çerçevesinde bunu uygulamaya gayret ettik” dedi.

Konuşmaların ardından Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası Bayburt Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği korosu, Mustafa Serkan Yalçın sahne alarak davetlilere konser verdi. Derneğin folklor ekibinin de yöresel oyun gösterisi yaptığı açılışta Dede Korkut ve Bamsı Beyrek gösterisi de yapıldı.

Törene Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı ve Kemal Zeybek, Vali- Mülkiye Baş Müfettişi Osman Kaymak, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci,  İlk Adım Belediye Başkanı Necati Demirtaş, Ordu Kumru İlçesi Kaymakamı Emrah Akduman, MHP Bayburt İl Başkanı Bekir Kasap, Ak Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, MHP Samsun İl Başkan Vekili Özgür Suiçmez, Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Turhal, Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Karakaya, önceki dönem İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Hakan Tali,  İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Hicabi Durmuş,Trabzon Bayburtlular Derneği Başkan Yardımcısı Turan Terzi ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Sebahattin köse dedi ki:

    Yeni binamız hayırlı olsun Allah utandırmasın .Hakan başkanım kolay gelsin.

  2. osman dedi ki:

    sayın belediye başkanımız her yere koşuyor helal olsun kendi aracıylamı makam aracıylamı malum benzin fiyatları uçtu makam aracını herhalde belediye işleri hariç başka işlerde kullanmaz diye düşündüğüm için sadece merak