Dolar 32,4524
Euro 34,7527
Altın 2.439,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 23°C
Hafif Yağmurlu
Bayburt
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 24°C
Sal 21°C

Sağlık Sen’den, darp edilen sağlık çalışanı için kınama açıklaması

Sağlık Sen’den, darp edilen sağlık çalışanı için kınama açıklaması
1 Ocak 2021 10:03 | Son Güncellenme: 1 Ocak 2021 10:27
A+
A-

Sağlık Sen Bayburt Şubesi, Bayburt Devlet Hastanesi’nde görev yapan hasta hakları çalışanına iki kişi tarafından yapılan darp olayı ile ilgili basın açıklaması düzenlendi.

Bayburt Devlet Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasında, hastanede görev yapan hasta hakları çalışanı Recep Işık, S.K ve A.K isimli vatandaşlara yardımcı olamaya çalışırken sebepsiz yere darp edilmesini kınayan açıklamayı Sağlık Sen Bayburt Kadın Kolları Başkanı Şule Varol yaptı.

Hastane Başhekimi Turan Şener, Sağlık Sen Bayburt Şube Başkanı Cemil Demir ve sağlık personelinin de hazır bulunduğu basın açıklaması şöyle:

“Sağlık hizmetleri kamu adına sunulan bir hizmettir. Sağlık çalışanları da kamu hizmeti sunmaktadır. Sağlıkta şiddet aynı zamanda kamu hizmetine karşı yapılmış bir eylemdir. Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur. 

Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olması önemli bir sorundur. Sağlıkta memnuniyetin %80’lere ulaştığı bir noktada, her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanına şiddet kesinlikle kabul edilemez.

Sağlık-Sen olarak uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz sağlıkta şiddete sıfır tolerans mücadelesinin, kamuoyu ve kamu otoritesi tarafından desteklenmesi elzemdir.

Sağlıkta yaşanan şiddete yol açan temel nedenler ortadan kaldırılmadan, koruyucu, önleyici çözümler bulunmadan, sorunla başa çıkabilmiş ülkelerdeki birikime bakılmadan; şiddet sonrası güvenlik temelli ya da kınamacı yaklaşımlarla yetinerek bu sorun çözülemez. Çözüm için kamuoyu ve kamu otoritesi bir araya gelmelidir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda sorunun temeline inilmeli, gerekli adımlar atılmalı, aktif yaklaşımlar sergilenerek gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır.

Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak Bakanlığımıza ve diğer ilgili birimlere sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik paylaştığımız önerilerin dikkate alınması gerektiğini bir kez daha, ısrarla yineliyoruz.  Hukuki düzenlemelerin, geliştirilerek uygulanmasını talep ediyoruz.

Halkımızın şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının yanında olma ve şiddet uygulayanları toplumdan tecrit etme noktasında duyarlılığa çağırıyoruz.

Bu vesileyle, Bayburt Devlet Hastanesi’nde, hasta hakları çalışanı olan sosyal çalışmacı arkadaşımız Recep Işık ın hastaya yardımcı olamaya çalışırken sebepsiz yere hasta yakınları tarafından darp edildiği menfur saldırıyı, üyelerimiz ve tüm sağlık çalışanları adına kınıyoruz ve hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız ” dedi.

“Kontenjan açılması için baskı yaptılar”

İki kişi tarafından darp edildiğini söyleyen Hasta Hakları Birim Sorumlusu Recep Işık şunları söyledi:

“Başhekim sekreteri Melike hanımdan aldığım bildirim sonucu, gerekli müdahaleyi yapmak için gittiğimde, Melike hanımla tartıştıklarına şahit oldum. Kontenjan açılması için baskı yapıyorlardı. Personel kartımı gösterdim kendilerine yardımcı olmak için üst kata çıkmamız gerektiğini söyledim. İki kişi birden bana saldırmaya başladılar. Bende gerekli karşılığı vermeye çalıştım. Ben yaşanan bu olaydan sonra şikâyette bulundum ve dava açıp takipçisi olacağım” ifadelerini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=IsnvxRgvwL4

 

YORUMLAR

  1. Bayburtlu dedi ki:

    sağlık personellerine yapılan saldırıyı kınıyorum. En ağır şekilde ceza verilmeli.

  2. Mustafa okumuş dedi ki:

    Yapılan olayı esefle kınıyorum. Şunuda bilmek lazım siyasiler olaya el atar yalandan bir özür diletip olayın üstü kapatilmaz İnşallah