Dolar 32,5610
Euro 34,8935
Altın 2.430,12
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Saadet Partisi’nden Aydıntepe Hükümet Konağı için yer değişikliği önerisi

Saadet Partisi’nden Aydıntepe Hükümet Konağı için yer değişikliği önerisi
10 Mayıs 2022 14:17 | Son Güncellenme: 10 Mayıs 2022 16:21
A+
A-

Saadet Partisi Aydıntepe İlçe Başkanı Celal Kabak, ilçede yapılacak olan Yeni Hükümet Konağı Hizmet Binasının ulaşım ve park sorunu yaşanacağı için zamanında yer değişikliği yapılması önerisinde bulundu.

İlçe Başkanı Kabak’ın konuyla ilgi yaptığı yazılı açıklaması şöyle:

“İlçemize yapılacak olan Yeni Hükümet Konağı Hizmet Binası için yıllardır devam eden girişimler netice vermiş ve Yeni Hükümet Konağı Binası için çalışmalar başlamıştır. Bugüne kadar emeği olan ve süreci takip edenlere teşekkür ediyoruz.

 Ancak yapılması planlanan hizmet binasının konumu itibariyle neredeyse ilçe merkezinin en işlek caddesinde yola zemin olması nedeniyle, ileride doğacak ulaşım ve park sorununun yaşanacağı şimdiden değerlendirilmelidir.

Ayrıca yapılması düşünülen alanın arka tarafında bulunan PTT hizmet binası da işlevsiz hale gelecektir. Diğer taraftan hizmet binası için planlanan alanın hemen arka bölümünde bulunan yaklaşık 900 metrekare alandaki metruk yapıların kamulaştırılarak binanın yaklaşık 10 veya 15 metre geri çekilmesi uygun olacaktır. Böyle yapılması halinde park ve ulaşım sorununun çözülmesinin yanı sıra arka kısmında kalacak olan arsa sahipleri de mağdur edilmemiş olacaklardır.

Yine yapılacak olan hizmet binasının, yola zemin olması neticesinde yakınından geçen derenin ıslahı için ayrılan masraf ile de kamulaştırmanın yapılması düşünülebilir.

İlçemizin gelişimi adına gayret gösteren yetkililerin söz konusu proje hakkında ileride çözümü mümkün olmayan olası sorunlar için hassasiyet göstererek yeniden değerlendirme yapmalarını öneriyoruz.”

 

 

 

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

  1. Hartlı dedi ki:

    Sayın başkan, Aydıntepe Yaylası için de umarım kıymetli görüş ve önerileriniz vardır. Yayla tatil köyü değildir, mera kanununa tabi kamu alanıdır. Görüyoruz ki yap sat ticaretinden tutunda, yazılı olmayan örf ve yaylacılık kültürümüzde olmamasına rağmen enişteler bile bulduğu yere bina dikiyor. 20 yıldır eski yayladan eser kalmayacak şekilde tahribat söz konusu. Siyasi meseleye dayandırmak değil amacım , fakat yaylamız tatil köyü değil “Yayla”. Gümüşdamla ve Şur yaylası arasındaki ormanlık alan yazın gelen yaylacılar tarafından talan ediliyor. Geniş alanlara yayılması yıllar alan kavaklık alan malum yayla halkı tarafından fütursuzca ve kanuna aykırı bir şekilde talan ediliyor. Yetkililer ve yöre halkı görmüyor mu bunu?! Muhalefet adabınıza ve öngörüleriniza dayanarak bu konuya da el atarsanız seviniriz.

  2. Fatih Ergili dedi ki:

    Öneriniz için tebrik ederiz. Sorumlu muhalefet. Saldırmadan, olması gerekeni söylemek, çözüm önerisi sunmak. Yorulduk hep siyasilerden. Teşekkürler!

    1. Celal Kabak dedi ki:

      Yapılacak hizmetin doğru ve faydalı olmasına adına hassasiyetimizi dile getirdik. Yetkili makamların ilgisi ayrıca bizleri memnun etti. En doğru olanın yapılması temennisiyle, görüşleriniz için teşekkür ederim.

      1. FATİH dedi ki:

        sp aydıntepe ilçe başkanımıza bu hassasiyeti için ilçenin sorunlarını takip etmesi çözüm önermesi adına bu girişiminden dolayı tebrik ediyorum ALLAH RAZI OLSUN CELAL BAŞKAN